Cyprus Eats: Ο λογαριασμός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα για καλό φαγητό

Cyprus Eats: Ο λογαριασμός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα για καλό φαγητό

O Mr Cyprus eats μοιράστηκε μαζί μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον λογαριασμό του στο Instagram, για τον ίδιο και για το φαγητό

Ένας από τους πιο γνωστούς, λαχταριστούς και ευχάριστους λογαριασμούς στο Instagram και αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα για φαγητό, είναι αυτός του Cyprus eats. Ένας λογαριασμός που μοιράζεται μαζί μας το πάθος του για το φαγητό, ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά και όμορφες φωτογραφίες και βίντεο από αυτά. Ο δημιουργός της σελίδας, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και εξερευνά καθημερινά φαγητά, γεύσεις και μέρη εστίασης, μετρά γύρω στις 36 χιλιάδες followers και εμείς θελήσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Της Αγάθης Χατζηκωστή 

Ο Mr Cyprus eats - που όπως μάς λέει αγαπά το καλό φαγητό - μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία πίσω από τη γνωστή σελίδα του, μερικές πληροφορίες για τον ίδιο αλλά και την άποψη του για θέματα φαγητού.  

Πώς και πότε ξεκίνησε το Cyprus eats; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τη δημιουργία του και πώς σου ήρθε η ιδέα για ένα τέτοιο λογαριασμό;

Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω το φαγητό μου και μια από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις ήταν οι επισκέψεις σε διάφορους χώρους εστίασης που είχαν κάτι ιδιαίτερο να προτείνουν. Τις φωτογραφίες τις ανέβαζα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram και άρχιζαν τα σχόλια και τα likes από γνωστούς και φίλους. Δεχόμουν μηνύματα για unfollow και block, καθώς τους άνοιγα όλους την όρεξη! Έτσι, ξεκίνησα το Cyprus eats τον Δεκέμβριο του 2017 όταν πήγα σε ένα από τους αγαπημένους μου χώρους για brunch, στο The Boys at Number 5 και μου ετοίμασαν ένα από τα πιο όμορφα πιάτα pancakes. Εκείνη τη στιγμή άνοιξα τον λογαριασμό Cyprus eats στο Instagram για να ανεβάζω τις φωτογραφίες μου incognito. Έξι μήνες και 15 posts μετά, κατάφερα να έχω 6000 followers και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να με ωθήσει στο να δημιουργώ περισσότερο και καλύτερο content. 

3

*Η πρώτη φωτογραφία του Cyprus eats στο Instagram το 2017

Είχες εξ' αρχής στόχους με τη δημιουργία αυτής της σελίδας (π.χ να προσεγγίσεις κόσμο, επιχειρήσεις κτλ) ή απλά προέκυψε η εξέλιξη της σελίδας; 

Όχι, δεν ήταν ποτέ αυτός ο σκοπός της σελίδας μου. Η σελίδα μου είναι βασισμένη στην αγάπη μου για το καλό φαγητό. 

Το μόνο που γνωρίζουμε για την ταυτότητα σου, από τα στοιχεία που βλέπουμε στο Instagram, είναι ότι είσαι άντρας. Θα μπορούσαμε να μάθουμε περισσότερα για τον Mr. Cyprus eats; Το επάγγελμα σου σχετίζεται με το φαγητό;

Εκείνο που με ρωτάνε όλοι είναι αν τρώω όλα όσα φωτογραφίζω και για τα κιλά μου. Ναι, τρώω όλα όσα φωτογραφίζω, αλλά γυμνάζομαι και διατηρούμαι (χαμόγελο) κάπου στα 82 κιλά. Το επάγγελμα μου και οι σπουδές μου δεν σχετίζονται με το φαγητό, αλλά με την πληροφορική, για τo οποίο έχω το ίδιο πάθος όσο και με το φαγητό. 

Διάβασε Επίσης: To Silent Sky διερευνά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και είναι ακόμα επίκαιρο

Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό και σε ποιο φαγητό/ γεύση/ γλυκό έχεις αδυναμία ως γνήσιος foodie; 

Από μικρός είχα χόμπι το φαγητό. Μου άρεσε να μαγειρεύω και να δοκιμάζω συνταγές στο σπίτι. Είναι κάτι που συνεχίζω να κάνω και μέσα από τη σελίδα μου και να προτείνω γεύσεις που συνδυάζω. Οι followers μου γνωρίζουν καλά το πάθος μου για φαγητά ή γλυκά με pistachio.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyprus Eats (@cypruseats)

Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείς στο Cyprus eats; 

Μου αρέσει να διατηρώ την ταυτότητα μου μέσα από ωραίο content και χιούμορ.  

Ο λογαριασμός σου μετρά γύρω στους 36 χιλιάδες followers. Τι σχόλια παίρνεις από το κοινό του Cyprus eats και ποιο είναι το interaction που έχετε;

Φροντίζω να απαντώ σε όλα τα σχόλια από τον κόσμο. Πολλοί ζητούν να τους προτείνω πού να πάνε για φαγητό ή γλυκό. Αν κάτι μου αρέσει πολύ σε ένα εστιατόριο φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα σχόλια μου στα posts και stories, έτσι πολλοί ακολουθούν τις επισκέψεις μου και με κάνουν tag στα stories τους, εφόσον δοκιμάσουν αυτά που έχω προτείνει. Να αναφέρω ότι ακόμη συνεχίζουν τα καλοπροαίρετα μηνύματα για block και unfollow (χαμόγελο), αλλά και πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα για τη δουλειά που κάνω.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyprus Eats (@cypruseats)

Είναι γεγονός ότι τα social media (π.χ instagram, TikTok) άλλαξαν πολλά και στον τομέα του φαγητού με διάφορα viral video και τάσεις που υπάρχουν κατά καιρούς. Ποια είναι η άποψη σου, μέσα και από την εμπειρία σου, για αυτή την “επανάσταση” που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια;

Τα social media έχουν τη δυναμική της αμεσότητας. Μπορεί να βρει κανείς πολλές πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις και νέους χώρους εστίασης, οι οποίοι προτείνουν καινούργιες γεύσεις και πιάτα. Τα social media έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη της εστίασης στην Κύπρο, καθώς βλέπω να έρχονται οι νέες τάσεις του εξωτερικού στον τόπο μας με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό απ’ ό,τι στο παρελθόν. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyprus Eats (@cypruseats)

Μέσα από την εμπειρία σου οι Κύπριοι είναι ανοιχτοί να δοκιμάσουν νέες και πιο περίεργες γεύσεις, πέρα από τα συνηθισμένα; Κατέληξες σε συμπεράσματα για τις προτιμήσεις του κόσμου μέσα από την εμπειρία σου; Αν ναι, μοιράσου μερικά μαζί μας. 

Ναι, μέσα από την εμπειρία μου οι Κύπριοι αρέσκονται στο να βλέπουν και να δοκιμάζουν νέες γεύσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα μου από το interaction με τον κόσμο και τα analytics της σελίδας μου.

Μοιράσου μαζί μας κάτι περίεργο που σου έτυχε όσο καιρό λειτουργεί η σελίδα σου.

Δε θα το χαρακτήριζα περίεργο, αλλά ωραία σύμπτωση! Έτυχε να είμαι σε κάποιο εστιατόριο και ένας από τους followers μου που ήταν στον ίδιο χώρο στο διπλανό τραπέζι, είδε τα stories που ανέβαζα στη σελίδα μου εκείνη τη στιγμή και με ρώτησε αν είμαι εγώ ο Cyprus eats.   

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyprus Eats (@cypruseats)

Είδαμε ότι πλέον υπάρχουν και οι λογαριασμοί Uk eats και Greece eats. Τα χειρίζεσαι εσύ και αυτά; Δώσε μάς περισσότερες πληροφορίες.

Ναι , τα χειρίζομαι. Είναι λογαριασμοί που άνοιξα, καθώς είναι δύο από τους αγαπημένους μου προορισμούς με εξαιρετικούς χώρους εστίασης - ιδιαίτερα το Λονδίνο - και με σκοπό να ανεβάζω φωτογραφίες από τις επισκέψεις μου σε τοπικά εστιατόρια.

Έχεις μελλοντικά σχέδια για το Cyprus eats;

Υπάρχουν κάποια σχέδια για περαιτέρω εξέλιξη του Cyprus eats, τα οποία θα ανακοινωθούν όταν θα είμαι έτοιμος. 

Loader