Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού με αφιέρωμα στον Αθλητισμό

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού με αφιέρωμα στον Αθλητισμό

«Άθλος 2024»: 28 τοπικοί και διεθνείς φωτογράφοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το φετινό φεστιβάλ, που οργανώνει η BPRArts Cultural Management σε συνεργασία με τη γαλλική Πρεσβεία στην Κύπρο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Λεμεσού και την Τράπεζα Κύπρου, εστιάζει στις αξίες, στην ομορφιά και στη σημασία του αθλητισμού, με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού (LPF – Limassol Photography Festival), το οποίο φέτος θα είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό και θα φέρει τον τίτλο «Άθλος», θα διαρκέσει από τις 11 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαΐου.

Το φετινό Φεστιβάλ, περιλαμβάνει συνολικά 7 παράλληλες, κυρίως υπαίθριες εκθέσεις με θέμα τον αθλητισμό. Συμμετέχουν 28 τοπικοί και διεθνείς φωτογράφοι, και θα αναδειχθούν διάφορα αθλήματα, παγκόσμιοι αγώνες, καθώς και πορτρέτα διακεκριμένων αθλητών.

Το «Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού» έχει πιστοποιηθεί ως μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας για το 2024 από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

  αδάμαστοι

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στέφανος Κουρατζής σημειώνει ότι «Ο “Άθλος” σε οδηγεί πέρα από τη γραμμή του τερματισμού, μέσα στο κάδρο της φωτογραφίας, εμβαθύνοντας στα αληθινά συναισθήματα, την ακλόνητη αποφασιστικότητα και τις ιστορίες που αναπτύσσονται μέσα στους χώρους του αθλητισμού. Σε κάθε φωτογραφία, οι φωτογράφοι καταγράφουν περισσότερα από απλά απτά στιγμιότυπα. Αποτυπώνουν το πνεύμα, το πάθος και τη συνεχή αναζήτηση της αριστείας, καθώς κάθε φωτογραφία αποτελεί ένα κεφάλαιο στις ανείπωτες ιστορίες του αθλητισμού. 

Η αθλητική φωτογραφία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο και είναι ένα είδος που προκαλεί συνεχώς τα όρια του μέσου και τα εργαλείων της κάθε εποχής, και σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η εξέλιξή της και η προσέγγιση της κατά την διάρκεια των ετών, έχει αλλάξει τη φαντασία και την αντίληψή μας για το τι είναι και πως παρουσιάζεται ο αθλητισμός».

 

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ. invitation

 

πηγή κεντρικής φώτο: Δημήτρης Βαττής

Loader