Πού να ψωνίσεις τις καλύτερες λαγάνες του νησιού

Λαγάνα στην κλασική εκδοχή της αλλά και ολικής ή με γεύσεις

Πρόκειται για άζυμο άρτο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Ακόμα κι αν δεν είσαι από αυτούς που συμπαθούν τα έθιμα και της παραδόσεις, αυτό το ψωμί έχει την τιμητική του. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που αναρωτιούνται γιατί πρέπει να κάνει την εμφάνισή του μόνο μία φορά τον χρόνο, τη μέρα που σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής.

Μπορείς πάντα να πειραματιστείς και να τη φτιάξεις στο σπίτι αλλά αν δεν έχεις διάθεση για ζύμωμα, υπάρχουν οι ειδικοί που ξέρουν την τέχνη της.

Αν είσαι πρωινός τύπος, τότε θα ξέρεις ότι την Καθαρά Δευτέρα καλό είναι να ξεκινήσεις νωρίς για να προμηθευτείς τη λαγάνα σου φρέσκια και ζεστή. Αν πάλι θέλεις να είσαι έτοιμος από πριν, υπάρχουν φούρνοι που αφιερώνουν περισσότερες ημέρες στην παρασκευή της.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorbas Bakeries (@zorbascy)

 

πηγή κεντρικής φώτο