«Πατρίδα λέω τα τραγούδια – Σμύρνη 1922-2022»: Τσαλιγοπούλου-Κοκκίδου στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

«Πατρίδα λέω τα τραγούδια – Σμύρνη 1922-2022»: Τσαλιγοπούλου-Κοκκίδου στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

Η παράσταση με τίτλο «Πατρίδα λέω τα τραγούδια – Σμύρνη 1922-2022», γεμάτη νότες και λέξεις, παρουσιάζεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σε ένα ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της Σμύρνης, προσκαλούν το κοινό η ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, η ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου κι έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Μια συναυλία γεμάτη ιστορία για τη μνήμη που «πατρίδα της λέει τα τραγούδια», από δύο κορυφαίες καλλιτέχνιδες για την Σμύρνη. Την πόλη εκείνη με τη θρυλική ομορφιά και την τραγική κατάληξη, που θα είναι για πάντα η αγαπημένη «χαμένη πατρίδα» των Ελλήνων.

Εκατό χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου αποδίδει διαχρονικά τραγούδια της Σμύρνης και δημιουργίες συνθετών της εποχής και η Ελένη Κοκκίδου αφηγείται μαρτυρίες του ξεριζωμού και αποσπάσματα από σχετικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης

Μουσική επιμέλεια: Απόστολος Τσαρδάκας

Μουσικοί: Γιάννης Πούλιος (βιολί), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Άγης Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο), Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρες), Απόστολος Τσαρδάκας (κανονάκι)

Σχεδιασμός ήχου: Τάκης Σπυρόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Αθανασοπούλου

Info

Κυριακή 30 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Εισιτήρια: Soldouttickets

Loader