Το Θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» και «Οι Σιδεράδες» στο Ριάλτο

Ένα κυπριακό παραμύθι για παιδιά και μεγάλους και μια κωμωδία εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη…

«Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» στις 11 το πρωί
Μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;
Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται. Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας  δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι». 
Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία • Αλεξία Παπαλαζάρου
Επί σκηνής • Βασίλης Παφίτης, Izel Seylani 
Χαρακτικό • Χαμπής Τσαγγάρης

«Οι Σιδεράδες» στις 8:30 το βράδυ
Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο, η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει, ότι την περίοδο που τον έστειλαν σαν αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στην Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, έναν Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στην Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί.
Σκηνοθεσία • Νεοκλής Νεοκλέους
Επί σκηνής • Χάρης Κκολός, Παναγιώτης Κυριάκου, Βασίλης Παφίτης, Χριστίνα Χριστόφια

Προπώληση εισιτηρίων: SOLD OUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics
ΡΙΑΛΤΟ - interticket
www.rialto.com.cy
Ταμείο: 77777745
Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331