15 πανέμορφες εικόνες από το επιτυχημένο Maroni Street Food Festival

15 πανέμορφες εικόνες από το επιτυχημένο Maroni Street Food Festival

To Μαρώνι υποδέχτηκε με χαρά και ενθουσιασμό σε ένα εξαιρετικό φεστιβάλ που τα είχε όλα

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο γραφικό Μαρώνι μία μεγάλη γιορτή, ένα φεστιβάλ που ζωντάνεψε τις πλατείες και τα στενά δρομάκια του χωριού με φωνές, μουσικές, μυρωδιές και χαμόγελα μικρών και μεγάλων.

Χιλιάδες κόσμου άρχισε να φτάνει το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο μικρό και γραφικό χωριουδάκι Μαρώνι με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τους φιλόξενους ανθρώπου. Η κοινότητα με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Νεοκλή Νεοκλέους  άνοιξαν τις αγκαλιές τους και με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν ανθρώπους από ολόκληρη την Κύπρου που έφτασε εκεί για να μάθει το Μαρώνι, να γευτεί τις λιχουδιές που προσφέρονταν και να περάσει ένα ξεχωριστό απόγευμα Σαββάτου. 

9

9

9

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ και ένα σημείο για φωτογραφίες. 

Τα περίπτερα στήθηκαν για να φιλοξενήσουν τα διάφορα μαγαζιά και βιοτεχνίες της περιοχής που θα πρόσφεραν τα καλούδια τους. Μόλις έφτανες εκεί οι μυρωδιές τρυπούσαν την μύτη σου. Στο τραπέζι καλωσορίσματος στο φεστιβάλ μπορούσες να δεις τα ολόφρεσκα ζαρζαβατικά που παράγει η κοινότητα, όπως τις φημισμένες της ντομάτα, τις μελιντζάνες, τα κολοκυθάκια και ένα σωρό άλλα οπωροκηπευτικά και λαχανικά. 

9

9

Ο κοινοτάρχης Μαρωνίου κ. Νεοκλής Νεοκλέους φρόντισε να περάσει ο κόσμος αξέχαστες στιγμές

9

Διάφορες μικρές επιχειρήσεις της περιοχής παρουσίαζαν εκεί τη δουλειά τους όπως αρωματικά κεριά, κοσμήματα, χειροτεχνίες αλλά και παραδοσιακά προϊόντα και φαγητά της Κύπρου του τότε αλλά και σύγχρονο street food από σούσι και noodles μέχρι μπέργκερ, κρέπες αλλά και γλυκά, κρέπες, σιροπιαστά και πολλά άλλα λαχταριστά εδέσματα. 

9

Ο γνωστός Κύπριος σεφ Σταυρής Γεωργίου με καλή διάθεση βρέθηκε στο φεστιβάλ για μαγειρικές επιδείξεις και για να μοιραστεί με τον κόσμο τα μυστικά της κουζίνας. Τα πιάτα του έγιναν ανάρπαστα με τον κόσμο να αστειεύεται και να κουβεντιάζει μαζί του όλο το βράδυ.  

9

Οι δύο πλατείες του χωριού γέμισαν με μουσικές από την μία πιο εναλλακτικός, έντεχνος ήχος και από την άλλη νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου με την υπέροχη Βάσω Νικολή και το βιολί της. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περιπλανηθεί στο Μαρώνι, να μάθει την ιστορία του, τα προϊόντα του, να γνωρίσει τους ανθρώπους του και γιατί όχι να επιστρέψει ξανά ίσως για διαμονή σε κάποιο από τα αγροτουριστικά καταλύμματα της κοινότητα. 

9

9

Η εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και ο υπέροχος καιρός ήταν ό,τι καλύτερο για το φεστιβάλ με τον κόσμο να απολαμβάνει κάθε στιγμή του. Παραδοσιακοί χοροί έδωσαν το έναυσμα της διασκέδασης με το κοινό να σιγοτραγουδά στις επιλογές των μουσικών της εκδήλωσης. Μία πολύ όμορφη εκδήλωση που δίνει ζωή στις μικρές κοινότητες όπως το Μαρώνι που όπως φαίνεται ο κόσμο αγαπά και τις αγκαλιάζει. 

9

9

Μία εξαιρετική διοργάνωση που όπως όλα δείχνουν μας δίνει ραντεβού ξανά την επόμενη χρονιά για να δημιουργήσουμε ακόμα πιο όμορφες εμπειρίες και εικόνες. 

9

9

Loader