Πάμε στην 1η Γιορτή του Φυθκιώτικου Υφαντού στη Φύτη Πάφου

Πάμε στην 1η Γιορτή του Φυθκιώτικου Υφαντού στη Φύτη Πάφου

To χωριό ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό!

Η πρώτη γιορτή Φυθκιώτικου Υφαντού στη Φύτη Πάφου είναι γεγονός.

Σκοπός της διοργάνωσης αποτελεί η γνωριμία με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Πάμε λοιπόν να δούμε από κοντά τα Φυθκιώτικα υφαντά στον αργαλειό, να δούμε την ύφανση τους, να γνωρίσουμε τις υφάντριες που διατηρούν την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στη  διήμερη γιορτή θα υπάρχει ζωντανή ελληνική και κυπριακή μουσική και τις 2 νύχτες, ενώ θα ανέβει μια θεατρική παράσταση την Κυριακή απόγευμα.

Θα βρείτε επίσης ανοικτό μουσείο υφαντικής, επίδειξη ύφανσης Φυθκιώτικου από τις υφάντριες στον αργαλειό εκθεση παλιών φυθκιώτικων υφαντών στο πολιτιστικό κτίριο και επίδειξη απόσταξης ζιβανιας και παρασκευής χαλλουμιών στην αυλή του πολιτιστικού κτιρίου.

Τα παιδιά θα μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους στην παιδική γωνιά στο παλιό καφενείο του χωριού στην πλατεία και τις 2 μέρες με φουσκωτό, επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική, ποδοσφαιρακι και πολλά άλλα. 

Οι επισκέπτες θα βρουν περίπτερα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων:  ππαλουζέ  ρέσι, χωριάτικα ψωμιά, χαλλουμια, ζιβανόμελο, λουκουμάδες ,πίττες με μέλι κλπ όπως και προϊόντα χειροτεχνίας.

Τι μπορείτε να κάνετε στην περιοχή 

Επισκεφτείτε τον μεγαλύτερο σε ηλικία αιωνόβιο Δρυ - Βαλανιδιά της Κύπρου 900 ετων και την αστείρευτη πηγή Ακρικού στις ρίζες του.

Δείτε τα μαγεύτηκα ηλιοβασιλέματα και την υπέροχη θέα μέχρι τον κόλπο Πόλης Χρυσοχούς

Φαγητό και ποτό στην πλατεία του χωριού

Σαββατοκύριακο, 5 & 6 Οκτωβρίου 2024 | 10:00 - 23:00 |Φύτη Πάφου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: 

programma1

Programma fytis 2 Πηγή φωτογραφιών

Loader