10 λόγοι για να πάτε στο φετινό Nicosia Book Fest

10 λόγοι για να πάτε στο φετινό Nicosia Book Fest

Η γιορτή για όλους τους βιβλιόφιλους πλησιάζει με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα

Το 9ο Nicosia Book Fest θα πραγματοποιηθεί στις 4-5-6 Οκτώβριου 2024 στο Πάρκο Ακρόπολης.

Το φεστιβάλ μετρά 9 χρόνια ζωής και πλέον αποτελεί θεσμό για την πρωτεύουσα.

Πριν από 8 περίπου χρόνια, συστάθηκε μια ομάδα που είχε ως σκοπό να υλοποιήσει ένα Φεστιβάλ Βιβλίου στη Λευκωσία, αφού έβλεπε ότι υπήρχε η ανάγκη ανάδειξης της σημασίας του βιβλίου στην κυπριακή κοινωνία, την προσπάθεια δηλαδή να υπάρχει ένας θεσμός, ο οποίος θα καλλιεργήσει στους Κύπριους την κουλτούρα της φιλαναγνωσίας και του κοινωνικού εγγραμματισμού.

Γεννήθηκε έτσι η ιδέα να διοργανώσουν έμπρακτα το Nicosia Book Fest, ένα φεστιβάλ που θα είχε ως πρότυπο μεγάλα, υπαίθρια, πολυήμερα φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνονται στο εξωτερικό και φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Γιατί να πάτε στο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας 

1.Το Φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοποριακή και μοναδική εκδήλωση στην Κύπρο.

εμπνευσμένη από διεθνή λογοτεχνικά φεστιβάλ, προσελκύοντας πάνω από 15.000 επισκέπτες ετησίως. 

2.Δίνει ορατότητα σε συγγραφείς, τόσο για νέους, όσο και για καταξιωμένους συγγραφείς να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό. Πάνω από 100 συγγραφείς θα βρίσκονται στο φεστιβάλ. 

3.Δεν είναι απλά μια έκθεση βιβλίου. Αποτελεί ένας μικρόκοσμος λογοτεχνικής δημιουργίας, όπου μπορείτε να γνωρίσετε τόσο συγγραφείς, όσο και λάτρεις των βιβλίων.

4.Υπάρχουν 4 σκηνές που μπορούν να απεθυνθούν σε όλους: η Λογοτεχνική Σκηνή, η Παιδική Σκηνή, το Αναλόγιο και η Κεντρική Σκηνή.

5. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ποιοτικά μουσικές και θεατρικές παραγωγές εντελώς δωρεάν.

6. Υπάρχει η δυνατότητα διαπαιδαγώγησης παιδιών, αφού πραγματοποιούνται διαδραστικές παρουσιάσεις παραμυθιών με διδακτικό περιεχόμενο.

7. Μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε οικογενειακώς σε ένα χώρο για όλη τη μέρα.

8. Θα υπάρχει αφιέρωμα στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής, με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων από την Κούβα, καθώς και παρουσίαση του έργου κορυφαίων λογοτεχνών όπως του Πάμπλο Νερούδα και τηνπαρουσίαση διαφόρων και εκθέσεων. 

9. Θα συμμετάσχουν πάνω από 80 οργανισμοί, παρουσιάζοντας περισσότερους από 15.000 τίτλους βιβλίων σεπολλές γλώσσες ,υποσχόμενοι μια πλούσια και ποικιλόμορφη πολιτιστική εμπειρία.

10.Επιπρόσθετα, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν ειδικά περίπτερα για συγγραφείς στα οποία μπορούν να παρουσιάζουν τα έργα τους στο κοινό, ενώ σε πολλά περίπτερα βιβλιοπωλείων και εκδοτών θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για την παρουσία άλλων συγγραφέων. 

Η διοργάνωση στοχεύει στην αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκόμισε τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα με τη διοργάνωση του περσινού φεστιβάλ με τις γνώσεις και τις συνεργασίες που αποκτήθηκαν,καθώς και τις νέες καινοτόμες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, φέρνοντας κοντά μας έτσι, μία ακόμα καλύτερη εκδοχή του φεστιβάλ στο 9ο Nicosia Book Fest!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως και κάθε χρόνο διαμορφώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ανθρώπους του πολιτισμού, λογοτέχνες, επιστήμονες σε συναφήαντικείμενα καθώς και μέλη του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Μην το χάσετε! 

9ο Nicosia Book Fest | 4-5-6 Οκτώβριου 2024 | Πάρκο Ακρόπολης

nicosia book

Loader