4 περιπτώσεις που δείχνουν πως ο Υπουργός Παιδείας είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως

4 περιπτώσεις που δείχνουν πως ο Υπουργός Παιδείας είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως

1. Κάποτε έλεγε ότι ο Αναστασιάδης ξεφτιλίζει τον ΔΗΣΥ και τον κόσμο του

Τον Απρίλιο του 2004, ο Προ Προ αποχώρησε από τον ΔΗΣΥ λόγω της διαφωνίας του  με το «ναι» του κόμματος -και του Νίκου Αναστασιάδη προσωπικά- στο σχέδιο Ανάν. Ανάμεσα στα όσα ωραία με τα οποία στόλισε τον τότε πρόεδρο του ΔΗΣΥ ξεχωρίζουν το «καταγγέλλω τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί έχει διασύρει την αξιοπρέπεια και το όνομα των Συναγερμικών διότι έχει εξευτελίσει το κόμμα παρουσιάζοντάς το έτοιμο να δεχτεί μια εθνικά επικίνδυνη και καταστροφική συμφωνία [το σχέδιο Ανάν]», το «δεν είναι δυνατό πολιτικές δυνάμεις να απεργάζονται την επαναφορά ενός σχεδίου που αποτελεί μια ακατάλληλη και κακή πρόταση που απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» και ότι η ΕΥΡΩΔΗ (το βραχύβιο κόμμα που ίδρυσε αμέσως μετά) αποτελεί τη νέα πολιτική που θέλει η νέα εποχή μακριά από  τον παλαιοκομματισμό» που είναι ο ΔΗΣΥ/μαντρί στο οποίο και επέστρεψε λίγο αργότερα. 

2. Σάρωσε ως ΕΥΡΩΔΗ στις βουλευτικές εκλογές λαμβάνοντας λιγότερες ψήφους κι από 15μελές 

Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία (ΕΥΡΩΔΗ) ιδρύθηκε από τον Προ Προ (που εκείνο το διάστημα ήταν Προ Προ Προ καθ’ ότι, χαλόου, Πρόεδρος) για να στεγάσει κάποιους από τους Συναγερμικούς που αποχώρησαν επειδή διαφώνησαν με το «ναι» του κόμματος στο Σχέδιο Ανάν - οι υπόλοιποι ακολούθησαν τους Ερωτοκρίτου και Συλλούρη στο αναλόγου διαμετρήματος ΕΥΡΩΚΟ. Η ΕΥΡΩΔΗ κατέβηκε αυτόνομη στις βουλευτικές εκλογές του 2006 συγκεντρώνοντας το ιλιγγιώδες ποσοστό του 0,44% ήτοι 1844 ψήφοι, περίπου όσο ο μέσος αριθμός φίλων στο Facebook. Το 2008 πραγματοποιεί μία κωλοτούμπα ολυμπιακών επιδόσεων και επιστρέφει στο μαντρί όμως προφανώς επειδή δεν είναι όλοι πρόβατα δεν εκλέγεται ΟΥΤΕ στις βουλευτικές του 2011 (αν και κατέλαβε έδρα όταν εξελέγη ευρωβουλευτής ο Πιτσιλλίδης) ΟΥΤΕ σ’ εκείνες του 2016 - ω ναι, αργεί να πιάσει το υπονοούμενο.  Παρ’ όλα αυτά όπως συμβαίνει με κάθε άριστο που για κάποιο λόγο δεν σταυρώνει θέση για την οποία προηγείται ψηφοφορία, διορίστηκε πρώτα κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσφατα Υπουργός Παιδείας γιατί αν δεν είναι σημαντικό μάθημα ζωής το να ανελλίσεσαι πηγαίνοντας όπου φυσάει ο άνεμος (και ενίοτε φτύνοντας κόντρα σ’ αυτόν) δεν ξέρω κι εγώ ποιο είναι. 

3. Αννίτα... κοίτα σε τι μεγάλη υπόληψη σε έχει

Για τις βουλευτικές εκλογές του 2016 το ψηφοδέλτιο Λάρνακας του ΔΗΣΥ είχε σχηματιστεί μετά και την εσωκομματική διαδικασία και είχε απομείνει η τυπική επικύρωσή του από το Πολιτικό Γραφείο. Έλα όμως που άλλαι μεν βουλαί της βάσης και άλλαι του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος προκειμένου να χώσει μέσα τον Γιαννάκη Γιαννάκη απέκλεισε ετσιθελικά τη μοναδική γυναίκα υποψήφια Αννίτα Δημητρίου παρουσιάζοντας μάλιστα την μονόπλευρη και τελείως αψυχολόγητη απόφασή του ως «συναινετική» θυμίζοντας έντονα άλλες περιπτώσεις όπου υπήρχε δήθεν η «συναίνεση» κάποιου θύματος. Ο αποκλεισμός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά κι εντός ΔΗΣΥ (πρώτες που αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά ήταν οι επίσης υποψήφιες του κόμματος Σάββια Ορφανίδου και Ξένια Κωνσταντίνου με καυστικά ποστς στο Facebook) με συνέπεια ο -τότε βουλευτής από σπόντα και εκ νέου υποψήφιος- Προ Προ να υπερασπιστεί την απόφαση του μάστρου ξεστομίζοντας την ακόλουθη ιστορική μπούρδα:

Yeap, εν έτει 2016 και όχι στα 70s άντρας πολιτικός υπαινίχθηκε πως μια 30χρονη όμορφη γυναίκα κάνει μόνο για καλλιστεία και όχι για, ας πούμε, για το κλειστό boys club που κάποιοι νομίζουν πως είναι η πολιτική.

Για την ιστορία, ο Αφέρωφ υπέκυψε στις αντιδράσεις, ανακάλεσε την απόφαση και η Αννίτα σε μία karma is a fucking bitch κίνηση εξελέγη πανηγυρικά με 4.006 ψήφους, (δηλαδή 2.200 περισσότερες από όσες πήρε η ΕΥΡΩΔΗ το 2006) ενώ ο Προδρόμου κατέληξε -ξανά- στο ράφι με την ένδειξη «για αξιοποίηση κάπου». 

4. Το προφίλ του νέου υπουργού Παιδείας... ίσως να μην είναι καν το δικό του 

Το 2012 από γυναίκα από τη Λάρνακα  κατήγγειλε ότι κάποιος είχε δημιουργήσει δύο ψεύτικα προφίλ με το όνομά της στο Facebook και ανέβαζε φωτογραφίες και προσωπικά της στοιχεία χωρίς η ίδια να γνωρίζει οτιδήποτε. Την καταγγελία εξέτασε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο διαπίστωσε ότι το ip address των δύο λογαριασμών στο facebook ανήκε στον - surprise surprise- Πρόδρομο Προδρόμου ο οποίος φέρεται να γνώριζε την καταγγέλλουσα.  Η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο αλλόκοτη: Αφού η αστυνομία διερεύνησε την υπόθεση ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στη Νομική Υπηρεσία για λήψη οδηγιών ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, μάλιστα παραδόθηκε διά χειρός στις 20 Μαρτίου 2015, στον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου από αξιωματικό του ΤΑΕ. Έκτοτε το ΤΑΕ ζήτησε επανειλημμένα τον φάκελο ο οποίος δεν επεστράφη ποτέ στην Αστυνομία με οδηγίες είτε για άσκηση ποινικής δίωξης είτε για κλείσιμο της υπόθεσης. Τον Ιούνιο του 2016 η Νομική Υπηρεσία δήλωσε τον φάκελο κι επίσημα απολεσθέντα για να τον βρει... δυο μέρες αργότερα «εκτός του αρχείου και εκτός γραφειακού χώρου, με τελευταία καταχώριση εντός τούτου τη σημείωση παράδοσής του στον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατά την 20.3.2015 και καμιά άλλη ενέργεια έκτοτε» όπως σημειώθηκε σε σχετική ανακοίνωση. Σημειώστε πως ο Ρίκκος είχε ήδη παυθεί από τον ΠτΔ λόγω λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ενώ ένα χρόνο αργότερα θα βρεθεί ένοχος από το δικαστήριο για δεκασμό και δωροληψία και θα καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια φυλάκιση (βγήκε τον Αύγουστο του 2018). Εν τω μεταξύ η καταγγέλλουσα αφού είδε ότι η υπόθεσή της πιθανότατα θα ξεπερνούσε σε διάρκεια ακόμα και την Πλατεία Ελευθερίας απέσυρε τελικά τη μηνυτήρια αναφορά προς τον Προδρόμου και η υπόθεση σήμερα θεωρείται πιο νεκρή κι απ’ τον Μακάριο. Ας ελπίσουμε το site του Υπουργείου Παιδείας να μην είναι κι αυτό fake... 

 

BONUS 

fsgasgasag

Ο νέος Υπουργός Παιδείας (και όχι ο Σωτήρης Παρούτης) την εποχή που είχε εκπομπή στον Λόγο, προφανώς κάπου στα mid 90s όταν μπορούσες να δείχνεις έτσι χωρίς να κινδυνεύεις με απέλαση. Φωτο courtesy των Ξεροτήανων Πάφου. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν ο νέος Υπουργός Παιδείας δεν διάβασε την οδηγία


 

Loader