Αναστασία, γιατί είναι πάντα υποψήφιος ο λάθος Παπαδόπουλος;

Αναστασία, γιατί είναι πάντα υποψήφιος ο λάθος Παπαδόπουλος;

Κι αυτή ήταν μόλις η πρώτη από μια σειρά άβολων ερωτήσεων που η Αναστασία Παπαδοπούλου απάντησε χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος σε ένα απολαυστικό Νομικός vs νομικός πινγκ πονγκ

Δεν νομίζω να υπάρχει άτομο στην Κύπρο με το οποίο να διαφωνώ κυρίως πολιτικά αλλά να θαυμάζω τόσο πολύ ως προσωπικότητα, όσο η Αναστασία Παπαδοπούλου. Για τη γνωστή δικηγόρο και πρόεδρο της “Φωνής” όμως δεν αποτελεί καμία έκπληξη ούσα συνηθισμένη σε δημιουργικές διαφωνίες, άλλωστε και η ίδια διαφωνούσε έντονα σε κοινωνικά κυρίως θέμα με τον αείμνηστο πατέρα της Τάσσο.

Η Αναστασία σε αντίθεση με τους αδελφούς της Νικόλα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, εμφανίζεται απρόθυμη να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική (βασικά με το “εκλέγεσθαι” όπως διευκρινίζει η ίδια), προς μεγάλη απογοήτευση εκείνων που τη βλέπουμε ως το κοντινότερο που θα φτάσει ποτέ η Κύπρος να αποκτήσει τη δική της Jacinda Ardern, Sanna Marin ή έστω Alexandria Ocasio-Cortez. Που θα πάει όμως, αν πιέσουμε αρκετά -και πολλοί μαζί- ίσως και να την πείσουμε. Βέβαια η ίδια εξηγεί στο Lunch Break Challenge τους λόγους που δεν παίρνει την απόφαση να κατέβει υποψήφια οπουδήποτε, αν και εξακολουθεί να εργάζεται “στις παρυφές της πολιτικής” στα μετόπισθεν του ΔΗΚΟ, άλλωστε η ίδια βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε προοδευτική αναλαμπή του κόμματος τα τελευταία χρόνια (όπως το Σύμφωνο Συμβίωσης). Και -δυστυχώς- βγάζουν νόημα. Αλλά πάντα μπορεί να ελπίζει κανείς, σωστά; 

Έχοντας γυρίσει σελίδα στη ζωή της, τώρα που είναι η μαμά του Τάσσου τζούνιορ (ναι με δύο σίγμα και ναι, η πρώτη του λεξούλα ήταν “ένα βροντερό ΟΧΙ”) η Αναστασία έχει συνειδητοποιήσει δύο πράγματα: Πρώτον δεν έχει καιρό για μαλακίες και δεύτερο η αποστολή της “Φωνής” (ο διακριτικός τίτλος της Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών) ως μητέρα πλέον, γίνεται εκτός από καθήκον και προσωπική υπόθεση.

Ετοιμόλογη, άνετη, ακομπλεξάριστη, συνειδητοποιημένη και με έναν από τους πιο ευγενείς σκοπούς που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος (η προστασία του παιδιού) η Αναστασία Παπαδοπούλου είναι από τα πρόσωπα που είμαστε τυχεροί που υπάρχουν στον δημόσιο βίο - έστω και τις παρυφές του. Μέχρι να έρθει η μέρα που να είναι υποψήφια πρόεδρος το σωστό μέλος του Παπαδοπουλέικου.

Απολαύστε την Αναστασία στα δικά της 15 λεπτά, αμεσότητας, αφοπλιστικής ειλικρίνειας και σαρδόνιου χιούμορ:

Loader