Αντιπολίτευση, φεμινίστριες και κοινή λογική

Αντιπολίτευση, φεμινίστριες και κοινή λογική

Τα μεγαλύτερα θύματα του κορωνοϊού και μάλιστα με διαφορά

Μπορεί για την κυβέρνηση μια γυναίκα υπουργός να είναι αρκετή αλλά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μια γυναίκα εργαζόμενη κύριε που να είναι οκ για να τη γράφεις στα παπάρια σου!

Είναι φορές που πρέπει να είσαι, αυτό που εις άπταιστον ελληνικήν και σε business environment ονομάζεται proactive. Εν καιρώ πανδημίας και αν είσαι αντιπολίτευση, δεν είναι ανάγκη, και επουδενί λόγο να παρουσιάζεσαι proactive. Εν καιρώ πανδημίας βγαίνεις κούπα άπανη και ικανοποιητικά επαρκής αν απλά υπάρχεις, διαβάζεις κανένα παραμύθι και κάνεις -αραιά και που- “παρεμβατικό” tweet. 

Βέβαια, αν έχεις την ατυχία, να είσαι αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που είχε την κωλοφαρδία να ταυτίζεται χρονικά με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη του νεότερου... τι να πω… κάτσε άκρη και περίμενε μία πλατεία ή έναν Μπακογιάννη, να σε βοηθήσει να κάνεις comeback. 

Κανείς νούσιμος δεν κάνει αντιπολίτευση εν καιρώ πανδημίας αλλά καμία αντιπολίτευση δεν γίνεται κυβέρνηση διαβάζοντας “το δέντρο που έδινε”. 

Δώσε κάτι στον ψηφοφόρο σου και έχεις την ελπίδα να λάβεις, εκτός από εκτίμηση και τη ψήφο του

Δεν ξέρω αν είμαι απαιτητική ή απλά λάθος. Απορία που έχω αναφορικά και με το θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας. Από το διάγγελμα της 29ης Απριλίου, ακούω για την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας, η οποία όμως λαμβάνει χώρα με τα σχολεία κλειστά. Πώς γίνεται αυτό; 

Σε αυτή τη χώρα την οικονομία τσουλάνε οι άντρες και οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι; Πε μου τα λίο… Εγώ που είμαι γυναίκα, μάνα και ιδιωτική υπάλληλος τι θα το κάνω το νήπιο από τις 11 ΜΑΡΤΙΟΥ που αναγκαστικά μου το πάρκαρες σπίτι, μέχρι τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ; Τον -επαναλαμβάνω- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ; Μα πρόκειται για 6 μήνες χρυσέ μου! 

Πόσο υγιή θα είναι τα γέριμα μέσα στο σπίτι με μανάδες στα πρόθυρα της κατάρρευσης;

Ανοίγεις τα πάρκα και παραλίες για να συναντηθούν τα κοπελούθκια και να παίξουν -με τους γονείς τους παρόντες- αλλά όχι τα σχολεία τους; Θα μπορούμε να τα πηγαίνουμε το σαββατοκύριακο στην παραλία να πλατσουρίσουνε με τους φίλους τους αλλά Δευτέρα με Παρασκευή, με τα σχολεία και summer school κλειστά, τα κρατάς υγιή επειδή είσαι σοβαρή κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τους επιδημιολογικούς δείκτες αλλά γαμάει τη κοινή λογική; Πε μου τα άκομη λίο...

Πόσο υγιή θα είναι τα γέριμα μέσα στο σπίτι με μανάδες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οι οποίες που το πρωί μέχρι τη νύχτα καθαρίζουν, ξεσκατίζουν, μαγειρεύκουν, δουλέφκουν, διαβάζουν και προσπαθούν να κρατήσουν τη δουλειά τους τη στιγμή που έχασαν τα λογικά τους; 

Μπορεί για την κυβέρνηση μια γυναίκα υπουργός να είναι αρκετή, αλλά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μια γυναίκα εργαζόμενη κύριε που να είναι οκ για να τη γράφεις στα παπάρια σου! Το work from home δεν είναι work όταν στο home υπάρχουν κοπελούθκια. Επανεκκίνηση της οικονομίας με άντρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους; Επανεκκίνηση my ass!

Μπορεί το κυβερνητικό χειροκρότημα στις εκδηλώσεις για την τάχα μου παρουσία δια της απουσίας, να φαινόταν αρκετό, αλλά σήμερα η απουσία δεν υπονοεί καμία παρουσία. Μόνο εκκωφαντική σιωπή, αντίστοιχη με αυτή της λογικής και της ελπίδας

Loader