Από τα πρώτα βήματα έως τα κορυφαία hits και τις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

Από τα πρώτα βήματα έως τα κορυφαία hits και τις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

Μια ιστορία μουσικής μαγείας και επιτυχίας

Οι Coldplay, μια από τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρίσιμες μπάντες του 21ου αιώνα, ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι το 1996 στο Λονδίνο.

Αποτελούμενοι από τους Chris Martin (φωνητικά, πιάνο), Jonny Buckland (κιθάρα), Guy Berryman (μπάσο) και Will Champion (ντραμς), οι Coldplay κατάφεραν να καθιερωθούν γρήγορα στη μουσική σκηνή με τον ιδιαίτερο ήχο τους που συνδυάζει alternative rock και pop στοιχεία.

Η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήρθε με το άλμπουμ "Parachutes" το 2000, το οποίο περιείχε το πολυαγαπημένο τραγούδι "Yellow". Το "Yellow" δεν ήταν μόνο ένα εμπορικό χτύπημα, αλλά επίσης καθόρισε τον ήχο της μπάντας, φέρνοντάς τους στο προσκήνιο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

Ακολούθησαν πολλά επιτυχημένα άλμπουμ, με τα "A Rush of Blood to the Head" (2002) και "X&Y" (2005) να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη φήμη τους. Τα τραγούδια "The Scientist", "Clocks", και "Fix You" έγιναν εμβληματικά και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια της καριέρας τους.

Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει επίσης το "Viva la Vida or Death and All His Friends" (2008), με το ομώνυμο τραγούδι "Viva la Vida" να κερδίζει Γκράμι και να γίνεται ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια τους διεθνώς. Στα επόμενα χρόνια, τα άλμπουμ "Mylo Xyloto" (2011) και "Ghost Stories" (2014) συνέχισαν να παράγουν hits όπως τα "Paradise" και "A Sky Full of Stars".

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, "Music of the Spheres" (2021), συνέχισε να εντυπωσιάζει με συνεργασίες και καινοτόμες παραγωγές. Οι Coldplay δεν σταματούν να εξελίσσονται και να προσφέρουν νέες εμπειρίες στο κοινό τους.

Οι Coldplay αυτό το Σαββατοκύριακο θα εμφανιστούν σε δύο μοναδικές συναυλίες στην Αθήνα, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό στους θαυμαστές τους στην Ελλάδα. Η ζωντανή τους παρουσία, η ενέργεια στη σκηνή και η διάθεση για αλληλεπίδραση με το κοινό είναι γνωστά στοιχεία που κάνουν τις συναυλίες τους αξέχαστες.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους:

  1. Yellow - Το τραγούδι που τους έβαλε στον χάρτη.
  2. The Scientist - Μια μελαγχολική μπαλάντα που άγγιξε εκατομμύρια καρδιές.
  3. Fix You - Ένα από τα πιο συναισθηματικά τους κομμάτια.
  4. Clocks - Με το χαρακτηριστικό πιάνο riff.
  5. Viva la Vida - Ένας ύμνος που έφτασε την κορυφή των charts παγκοσμίως.
  6. Paradise - Ένα τραγούδι γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία.
  7. A Sky Full of Stars - Μια συνεργασία με τον Avicii που εκτόξευσε την μπάντα σε νέα ύψη.

 

Οι Coldplay συνεχίζουν να εμπνέουν με τη μουσική τους, και η επιστροφή τους στην Αθήνα είναι μια ευκαιρία για τους Έλληνες και Κύπριους θαυμαστές να ζήσουν από κοντά τη μαγεία τους.

πηγή κεντρικής φώτο

Loader