Όταν ο Αρχιεπίσκοπος γίνεται η φωνή της λογικής

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος γίνεται η φωνή της λογικής

Από τις δηλώσεις του γίνεται σαφής η επίγνωση που έχει για τη σημασία του business branding

«Η επιθυμία μου η προσωπική, ήταν να ανοίξουν πριν το Πάσχα οι εκκλησίες. Αλλά δεν θα κάμω ότι επιθυμώ. Τι συμφέρει τον λαό που ποιμένουμε, πρέπει να δούμε. Θα ανταλλάξουμε απόψεις με την Κυβέρνηση και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό. Έτσι κάνουν οι φρόνιμοι άνθρωποι».

Στο βασίλειο του σουρεάλ, εδώ στη χαμένη Ατλαντίδα, ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε να αποστομώσει τους 152 αυτόκλητους γιατρούς και νοσηλευτές που συνέταξαν και υπέγραψαν την επιστολή μέσα από την οποία ζητούν επαναλειτουργία των εκκλησιών, ισχυριζόμενοι πως «δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη ή έρευνα που να αποδεικνύει ότι οποιοσδήποτε ιός μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας».

«Οι γιατροί να κοιτάξουν την επιστήμη τους. Η Εκκλησία έχει Αρχή. Να μην επεμβαίνουν στα της εκκλησίας. Ευτυχώς, μας έδωσε μυαλό ο Θεός να μπορούμε να διευθύνουμε την Εκκλησία». Ένα βαρβάτο mic drop από τον Προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου που για πρώτη φορά στην ιστορία του Βίου και της Πολιτείας του, μας κάνει να θέλουμε να τον χειροκροτήσουμε.  

Ποιος να το περίμενε ότι θα ερχόταν η στιγμή που ο Αρχιεπιίσκοπος θα έρχοταν να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προτάσσοντας τη λογική και την επιστήμη απέναντι σε ολίγους αδαείς που οχυρωμένοι πίσω από την επαγγελματική τους ιδιότητα, επέλεξαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα συντάσσοντας ένα αψυχολόγητο, κακογραμμένο κείμενο που κωμίζει ανακρίβειες και πυροδοτεί αχρειάστες συζητήσεις; 

Γνωρίζοντας το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Αρχιεπισκόπου, αυτό που γίνεται ακόμα πιο σαφές από τις δηλώσεις του βεβαίως είναι και η επίγνωση που έχει ο ίδιος για την σημασία του business branding. “Δεν θα πάμε να κάνουμε οτιδήποτε και να παλιννοστήσει ο κορωνοϊός και αύριο να κατηγορηθεί η Εκκλησία ότι αυτή επίσπευσε την επαναλειτουργία των εκκλησιών με αποτέλεσμα να αρχίσει να δρα για μια φορά ακόμη από την αρχή ο κορωνοϊός”. Και για να κάνει το μήνυμα ακόμα πιο σαφές, ο ίδιος είπε μέσες άκρες πως ο λαός πρέπει να επιστρέψει στις δουλειές και στην κανονικότητα του, κι ότι δουλειά της Εκκλησίας δεν θα είναι να λειτουργεί για τις κηδείες του. Take that Μητροπολίτη Μόρφου, Λεμεσού και λοιποί 152.  

Loader