Becoming: Το ντοκιμαντέρ που είχαμε ανάγκη

Becoming: Το ντοκιμαντέρ που είχαμε ανάγκη

Class, αξιοπρέπεια, χιούμορ και πηγαία ευγένεια

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις το Becoming - το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί την Michelle Obama στην περιοδεία προώθησης του βιβλίου της - χωρίς να συσχετίσεις το legacy που άφησαν οι Obama και όλα όσα πρεσβεύει η ίδια, με τον τραγέλαφο της προεδρίας Trump και την τραγικότητα των ημερών που ζούμε.

Σ’ένα παλαιότερο κείμενο έγραψα κάποτε πως ό,τι και αν είναι αυτό που θα επιλέξει να κάνει μετά τον Λευκό Οίκο η Michelle Obama, θα το κάνει με την χάρη και την κομψότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει. Έκτοτε ακολούθησε ένα βαρβάτο deal των Obama με το Netflix κι ένα εξαιρετικό βιβλίο best-seller στο οποίο η πρώην FLOTUS διηγείται την ιστορία της. 

Αυτές τις μέρες, το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ

Και τι ιστορία! Είναι το κορίτσι που μεγάλωσε σ’ ένα φτωχό προάστιο του Chicago με μια μητέρα που δεν σταμάτησε ποτέ να της υπενθυμίζει την αξία της μόρφωσης, για να φτάσει τελικά να θριαμβεύει στο Princeton και το Harvard, κι ας επέμενε η υπεύθυνη της στο σχολείο ότι η Michelle δεν ήταν αρκετά έξυπνη.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι την συμπαθούν γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτήν. Μία μαμά, μία καλή φίλη, έναν πρόσωπο που δεν διστάζει να περνάει και καλά”, είπε ανάμεσα σε πολλά ο Barack Obama για την αγαπημένη τέως Πρώτη Κυρία του πλανήτη που κατάφερε να δώσει σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρά κορίτσια της νέας γενιάς ένα νέο πρότυπο.

Mε class, αξιοπρέπεια, χιούμορ και πηγαία ευγένεια, το ντοκιμαντέρ Becoming ακολουθεί την Michelle Obama στη ζωή της μετά την προεδρία,  χαρίζοντας μας ένα πιο ολοκληρωμένο, ανθρώπινο πορτραίτο μιας χαρισματικής, συγκροτημένης και πανέξυπνης γυναίκας που πατάει γερά τα πόδια της στη γη. 

Οι ιδέες, η ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης που διαπνέουν την κάθε της εμφάνιση και έκφραση σκέψης, προτάσσουν τελικώς την ελπίδα ως κινητήριο δύναμη για κάθε αγώνα. Αυτές τις μέρες, το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.  

Loader