City of Sorrow: Ένα «αισιόδοξο» βίντεο για την Αμμόχωστο

City of Sorrow: Ένα «αισιόδοξο» βίντεο για την Αμμόχωστο

Το δημιούργησε ο φοιτητής κινηματογράφου Efe Akdemir

Σαφώς, η ενσυναίσθηση και η συμπόνοια απέναντι στον ανθρώπινο πόνο δεν είναι θέμα φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής και αν και αυτό θα έπρεπε φυσικά να θεωρείται αυτονόητο, για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δεν είναι και αναγκαστικά πρέπει ενίοτε να επισημαίνεται και να υπενθυμίζεται.

Το παρακάτω βίντεο το δημιούργησε και το δημοσίευσε ο φοιτητής κινηματογράφου, Εfe Akdemir. Ένας 23χρονος νέος, που αν και οι γονείς του κατάγονται από την Τουρκία, ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο είναι δηλαδή, σύμφωνα με ορισμένους ακραίους ανθρώπους της δικής μας πλευράς που έχουν τυφλωθεί από το μίσος και τον φανατισμό, ένας 'έποικος που πρέπει να φύγει'. 

Με λιτή σκηνοθεσία και ανεπτυγμένη αισθητική αντίληψη, ο Efe έφτιαξε αυτό το βίντεο βασισμένος σε πλάνα που τράβηξε ο ίδιος από την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, που άνοιξε πριν λίγες μέρες προκαλώντας μεγάλη θλίψη στους κατοίκους που την εγκατέλειψαν και προκαλώντας νέα δεδομένα στο status quo που εδραιώνουν ακόμη βαθύτερα τη διχοτόμηση.

Αισιόδοξο σίγουρα δεν είναι, το χαρακτηρίζουμε όμως με εισαγωγικά ως τέτοιο στον τίτλο, ένεκα της παράδοξης πλην όμως υπαρκτής και σημαντικής αισιοδοξίας που πηγάζει από το γεγονός ότι η θλίψη και το μαράζι για την κατάντια της Αμμοχώστου -και της Κύπρου ευρύτερα- αφορά όλους τους ανθρώπους που θεωρούν το νησί μας πατρίδα τους.

Δείτε το:

Loader