The Crown: Τα εντυπωσιακά, χειροποίητα κοστούμια της σειράς

The Crown: Τα εντυπωσιακά, χειροποίητα κοστούμια της σειράς

Απίστευτη έμφαση στις λεπτομέρειες

Η υπερπαραγωγή του Netflix που ονομάζεται The Crown έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια φρενίτιδα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αφού δεν μιλάμε μόνο για μια σειρά που καταπιάνεται με τη διαχρονικά «πουληστερή» ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας αλλά και για ένα κινηματογραφικό αριστούργημα με αριστοτεχνική έμφαση στις λεπτομέρειες.

Στο παρακάτω βιντεάκι, για παράδειγμα, συμπεριλαμβάνονται μίνι συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές της σειράς καθώς και από product και costume designers που βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό και το ράψιμο των εντυπωσιακών κοστουμιών.

Είναι μια γιγαντιαία ομαδική προσπάθεια. Σχεδόν σε κάθε σκηνή η βασίλισσα εμφανίζεται με άλλο outfit! Και όλες οι ενδυμασίες της είναι χειροποίητες και φανταστικές, επισημαίνεται. 

Έχουν συνολικά ραφτεί περίπου 70 με 80 διαφορετικές ενδυμασίες μόνο για τη βασίλισσα και καμιά σαρανταριά (40) για την πριγκίπισσα Μάργκαρετ. Μπλούζες, φούστες, παλτά, ζακέτες, ό,τι φανταστεί κανείς! Το ράψιμο για κάθε ξεχωριστή ενδυμασία διαρκούσε περίπου μία εβδομάδα. 

Ανάλογα με την περίσταση, ραβόταν και η κατάλληλη ενδυμασία. Αλλιώς είναι για παράδειγμα να κάνει η βασίλισσα ακρόαση με τον/την πρωθυπουργό και αλλιώς να παρευρίσκεται σε balls και άλλες επίσημες ή ανεπίσημες εκδηλώσεις.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, σημειώνεται, είναι ότι με την πρώτη ματιά μπορούσες να ξεχωρίσεις ποια υφάσματα προορίζονταν για τη βασίλισσα και ποια υφάσματα για την Μάργκαρετ. 

 

Στην περίπτωση της βασίλισσας, τα υφάσματα κυμαίνονται σε πιο ανοιχτές και αμυγδαλωτές αποχρώσεις ενώ η Μάργκαρετ κινείται σε λίγο πιο σκουρόχρωμες. 

«Αυτό που έχει συμβεί στο The Crown δεν έχει επαναληφθεί. Σε καμία άλλη παραγωγή, σειρά ή ταινία, δεν έχει δοθεί τόσο μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες».

Loader