Dear Έμιλυ…

Dear Έμιλυ…

Αυτόκλητες, φιλικές και δωρεάν συμβουλές για μια επιτυχημένη υπουργική θητεία

Καταρχάς η στήλη επιθυμεί να σας συγχαρεί θερμά για την ανάληψη των καθηκόντων σας. Γνωστή για τις αντι-δημοφιλείς της απόψεις, η γράφουσα δεν θα μπορούσε παρα να ταχθεί στο πλευρό σας τούτες τις ώρες που ο ιντερνετικός κανιβαλισμός και τα πυρά στα κοινωνικά δίκτυα δίνουν και παίρνουν. Ορμώμενη ωστόσο από το ντοστογιεφσκικό «η εξουσία δίνεται μόνο σ’ αυτούς που τολμούν και σκύβουν για να την πάρουν», σας απευθύνω μερικές καλοπροαίρετες υπενθυμίσεις που εύχομαι και προσδοκώ ότι θα είναι χρήσιμες στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε. 

1. Prove them wrong. 

Το ξέρετε καλύτερα από εμένα: λίγοι είναι αυτοί που θέλουν πραγματικά η υπουργική σας θητεία να στεφθεί με επιτυχία. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, λίγοι είναι και οι υπουργοί που έχουν καταφέρει να πραγματώσουν αξιόλογο έργο. Είναι όμως στο χέρι σας να διαψεύσετε κάθε καλοθελητή χρησιμοποιώντας την αμφισβήτηση της κοινής γνώμης ως κινητήριο δύναμη. Δεν χρειάζεται να γίνετε αρεστή αν μπορείτε να υπάρξετε χρήσιμη σ’ένα υπουργείο που χρειάζεται γερά νεύρα και την ικανότητα σωστών ελιγμών. Θαρρώ πως και τα δύο είναι στοιχεία του χαρακτήρα σας. Δεν θα ήθελα να με απογοητεύσετε.   

2. Use your skills. 

Σ’ένα βραδύκαυστο, γραφειοκρατικό μέχρι αηδίας περιβάλλον όπως αυτό του δημόσιου τομέα, καλείστε να μανατζάρετε ένα σημαντικό υπουργείο, όχι προσαρμοζόμενη σε αυτό αλλά κωμίζοντας νέες αντιλήψεις. Η επιτυχία ή η αποτυχία σας θα εξαρτηθεί από το πόσο πρόθυμη είστε να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία σας από τον ‘πραγματικό’ κόσμο, ώστε να επιφέρετε μια πραγματική αλλαγή κουλτούρας και σκέψης σ’ ένα Υπουργείο που δεν έχει ξεβρωμίσει ακόμα από τη μπόχα των αλεπάλληλων αστυνομικών σκανδάλων. Δεν περιμένω θαύματα, περιμένω όμως έργο που ν’ ανταποκρίνεται στα προσόντα σας. Το οφείλετε σε εμάς, μια σιωπηλή μειοψηφία που αρνείται να σας καταλογίσει (ακόμα) αυτά με τα οποία κακεντρεχώς σας λοιδορούν.   

3. Ιnstagram is NOT your friend. 

Είναι μια καλή στιγμή να αξιολογήσετε με ψυχραιμία ποια πρέπει να είναι η εικόνα που θα συνεχίσετε να διατηρείτε στα social media. Το λέω με όσο τακτ διαθέτει κάποια που αποκαλεί τον εαυτό της Miley Cyprus και το αφήνω εδώ. Όσο εκτίθεστε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, άλλο τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές εναντίον σας. Δεν χρειάζεται να τους δίνετε άλλα καύσιμα. Η πραγματική ικανοποίηση μιας φιλόδοξης, ικανής γυναίκας, θα προκύψει μέσω του έργου της και κανένα like ή καρδούλα δεν πρόκειται να την υποκαταστήσει.

Loader