Το Death to 2020 είναι ο πιο γαμάτος τρόπος να διαολοστείλεις τη χρονιά που μας πήδηξε

Το Death to 2020 είναι ο πιο γαμάτος τρόπος να διαολοστείλεις τη χρονιά που μας πήδηξε

To mockumentary του Netflix, από τους δημιουργούς του Black Mirror, είναι ό,τι αστειότερο είδαμε τις τελευταίες μέρες μετά τη δήλωση της Αστυνομίας ότι κινήθηκε για το τρολ ακάουντ της Γιολίτη όπως θα έκανε για τον καθένα από εμάς

Ένα από πιο χαρακτηριστικά (και done to death) αστεία που μας συντροφεύουν από τις απαρχές της πανδημίας είναι ότι το 2020 μοιάζει με επεισόδιο του Black Mirror, της διαβολικά έξυπνης (και ανησυχητικά οξυδερκούς) sci-fi σειράς του Channel 4 που πλέον ανήκει στο Netflix. Λογικό λοιπόν στην εκπνοή της ίσως πιο fucked up χρονιάς του αιώνα, οι δημιουργοί του Black Mirror Charlie Brooker και Annabel Jones να αξιοποιήσουν την trendy ατάκα και να την επεκτείνουν σε έναν 70λεπτο κυνικό, κατάμαυρο και διαβολεμένα αστείο αποχαιρετισμό/διαολόστελμα της χρονιάς που γάμησε τον κόσμο πατόκορφα. 

Υιοθετώντας το format του mockumentary και επιστρατεύοντας ένα all-star-cast, το Death to 2020 συνδυάζει μούφα συνεντεύξεις “ειδικών”, σκετσάκια και αληθινά πλάνα ειδήσεων για να μας θυμίσει πόσο τρελή, αλλοπρόσαλλη και ..... ήταν η χρονιά που συνδύασε πανδημία, ψεκασμένους, Black Lives Matter και τις εκλογές που έστειλαν τον Τραμπ στ’ ανάθεμα (και το σκάνδαλο με τα διαβατήρια και το μητσοκάμνημα του Συλλούρη για να θυμηθούμε και τα δικά μας). 

'' ''

Ο Samuel L. Jackson υποδύεται έναν δημοσιογράφο Νεοϋορκέζικης φυλλάδας που μιμείται εξαιρετικά τον εχμ Samuel L. Jackson. Ο Hugh Grant συνεχίζει το σερί κόντρα ρόλων που άρχισε με το The Undoing ως μισαλλόδοξος “ιστορικός” που περιγράφει σκηνές από τα Star Wars και Game of Thrones ως ιστορικά γεγονότα. Η Leslie Jones είναι η μισάνθρωπος liberal συγγραφέας, το βιβλίο της οποίας In My Professional Opinion We Are F***ing Imbeciles θα το αγόραζα στη στιγμή. Η Lisa Kudrow είναι ανησυχητικά πειστική (και σπαρταριστά αστεία όπως πάντα) ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που έχει ένα θεματάκι με την άρνηση της αλήθειας. Ο Kumail Nanjiani κεντάει ως o απελπιστικά οικείος hi tech δισεκατομμυριούχος ονόματι Bark Multiverse, ο Pyrex Flask (γαμάτο όνομα) του Samson Kayo είναι ίσως ο ειλικρινέστερος επιστήμονας που υπάρχει ενώ δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι ο influencer/δημιουργός περιεχομένου του Joe Keery δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο! 

'' ''

Η Tracy Ullmann τα σπάει ως Βασίλισσα Ελισάβετ ("ο Joe Biden ήταν καλεσμένος στη στέψη μου, ήταν και τότε γέρος") που εννοείται πέρασε την καραντίνα binge-watching The Crown, η Diane Morgan μοιάζει να επαναλαμβάνει τον ρόλο της Kath από το After Life ως αγαθό βούρλο “μέσος πολίτης”, όμως είναι η Cristin Miliotis (ΔΕΝ είναι Κυπραία όπως πιστεύεται αλλά ιταλικής καταγωγής) που κλέβει την παράσταση ως “αυτοαποκαλούμενη τυπική soccer mom”, βασικά η κλασική ρατσίστρια, ψεκασμένη “Karen” που είδαμε αναρίθμητες φορές μέσα στη χρονιά να βρίζει υπαλλήλους καταστημάτων, να καταγγέλλει όποιον μαύρο έχει δικό του σπίτι ή αυτοκίνητο στην αστυνομία ότι δήθεν τα έκλεψε και φυσικά να είναι εναντίον της μάσκας και των εμβολίων γιατί “το διάβασε στο Facebook” (είναι και ο χαρακτήρας με τον οποίο θα ταυτιστούν πολλοί και πολλές στην Κύπρο). 

'' ''

Πανούργο, κυνικό, καυστικό και αναπολογητικά to-the-point το Death to 2020 είναι ο πιο γαμάτος τρόπος να διαολοστείλεις μια τελείως γαμημένη χρονιά.

Loader