Δημήτρης Νεοκλέους: Για χάρη της υγείας

Δημήτρης Νεοκλέους: Για χάρη της υγείας

Ο δυναμικός Ecosystem Manager της VeChain, που σε συνεργασία με την i-Dante ηγούνται του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, ασκώντας την απαραίτητη πίεση για περισσότερη μεταρρύθμιση στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, μας μιλά για την νέα εφαρμογή E-HCert. Πρόκειται για ένα application που ήρθε για να καλύψει απόλυτα την ασφαλή καταγραφή και αρχειοθέτηση ιατρικών δεδομένων! 

Διαβάσαμε αρκετά τελευταία, για την εφαρμογή E-Health Certificate. Μπορείτε να μας μιλήσετε συνοπτικά για αυτήν; 

Στην διάθεσή μας έχουμε πλέον διάφορες εφαρμογές για διαχείριση των τραπεζικών μας λογαριασμών ή για να παραγγέλνουμε ότι χρειαστούμε από το διαδίκτυο. Αυτό που έλειπε από την αγορά είναι μια εφαρμογή που να προσφέρει στον χρήστη, τον ιατρικό του φάκελο ψηφιακά και να επιτρέπει στους ασθενείς να γνωρίζουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τις ιατρικές τους υποθέσεις. Η φιλοσοφία της εφαρμογής E-HCert είναι πολύ απλή: τα νοσοκομεία αποθηκεύουν εμπιστευτικά αυτά τα ιατρικά αρχεία των ασθενών στις βάσεις δεδομένων τους. Η εφαρμογή E-HCert είναι εδώ για να βοηθήσει στην οργάνωση και σωστή ροή των πληροφορίων του νοσοκομειακού και του εργαστηριακού συστήματος για την αποστολή αυτών των δεδομένων στον πραγματικό δικαιούχο που είναι ο ασθενής αλλά και ο γιατρός του. Το Ε-ΗCert αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του public blockchain, ώστε να υπάρχει πλήρης εχεμύθεια, προστασία και εγκυρότητα των ιατρικών δεδομένων του ασθενούς. Με λίγα λόγια το E-HCert είναι μια εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να έχει πρόσβαση ψηφιακά στα ιατρικά του αρχεία οποιαδήποτε στιγμή έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται καλύτερα την κατάσταση της υγείας του. Η εφαρμογή E- προσφέρει παράλληλα, πιστοποιητικά από γενικές αναλύσεις ρουτίνας μέχρι εμβολιασμού όπως επίσης και διαγνωστικά από Ιατρικά Κέντρα, όπως το τμήμα ακτινολογίας και το τμήμα πρώτων βοηθειών. 

 

Πως ακριβώς δουλεύει αυτή η εφαρμογή και που μπορούμε να την βρούμε;

Ο ασθενής επισκέπτεται το κλινικό εργαστήριο.  Στην συνέχεια, ο ιατρός του εργαστηρίου παίρνει δείγμα από τον ασθενή για εργαστηριακή εξέταση. Οι ιατροί του εργαστηρίου ολοκληρώνουν την ανάλυση και τα αποτελέσματα αποστέλνονται στον προσωπικό ιατρό. Παράλληλα ο ασθενής λαμβάνει ειδοποίηση ότι τα αποτελέσματά του είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή E-HCert. Ο ασθενής μπορεί να έχει πρόσβαση στα ιατρικά του αρχεία οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή. Ο ασθενής μπορεί να μοιραστεί τις εργαστηριακές του εξετάσεις για περαιτέρω έλεγχο με οποιοδήποτε ιατρό επιθυμεί.  234

Ποια νοσοκομεία έχουν προσαρμόσει τις εργαστηριακές τους εξετάσεις πάνω σε αυτή την εφαρμογή;

Αυτή την στιγμή, τα δυο νοσοκομεία που έχουν προσαρμόσει όλες τις υπηρεσίες των νοσοκομειακών τους εργαστηρίων πάνω στην εφαρμογή είναι το Αρεταίειο νοσοκομείο στη Λευκωσία και το Mediterranean νοσοκομείο στη Λεμεσό. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα Νοσοκομεία, Εργαστήρια και Ιατρικά Κέντρα, σε όλο τον κόσμο. 

Θα μπορούσε ένα ιατρός που βλέπει ένα ασθενή να κατεβάσει την εφαρμογή E-HCert και να έχει πρόσβαση στα αρχεία του ασθενή;

Για τους ιατρούς συγκεκριμένα, έχουμε δημιουργήσει το Doctor Portal Lens. Όταν τα αποτελέσματα του ασθενή είναι έτοιμα, ο θεράποντας ιατρός λαμβάνει ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής για να εξετάσει τα αποτελέσματα.  Οι ιατροί μπορούν να ψάξουν το όνομα του ασθενή και να του ζητήσουν πρόσβαση στα ιατρικά του αρχεία. Επιπλέον, τα ιατρικά αρχεία που βλέπουν, δείχνουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και έχουν αλληλεπίδραση με διαγράμματα για καλύτερη κατανόηση της κατάστασης των ασθενών για μια πιο έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση.     

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή E-HCert, μπείτε στην ιστοσελίδα https://www.e-hcert.com/ ή καλέστε στο τηλ.: +357 25250543.

Facebook: https://www.facebook.com/E-HCert-App-100884295271906 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/e-hcert-app 

 

Loader