Εχουμε ΚΑΙ τις διαδηλώσεις που μας αξίζουν

Εχουμε ΚΑΙ τις διαδηλώσεις που μας αξίζουν

Δεν τα σπάσαμε όταν έπρεπε κι έχουμε τους militia-wannabies να απειλούν ότι θα πάρουν τα όπλα, γιατί; Για... το 5G, τα εμβόλια με το τσιπάκι του Αντίχριστου, τις μάσκες που “καταπιέζουν τις ελευθερίες τους” και όποια άλλη μαλακία τους κοινοποιήσει η συνυφάδα τους στο Facebook

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τονίσω πόσο γουστάρω το BLM κίνημα. Ολοι αυτοί οι αιώνες σκλαβιάς, καταπίεσης, διαχωρισμού, ρατσισμού και εγκλημάτων μίσους να πυροδοτούν επιτέλους μια αληθινή εξέγερση που άργησε είναι η αλήθεια. Η Αμερική βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της και σε όλους τους πολέμους καταγράφονται απώλειες. Εδώ όμως χρειάζεται να τονίσω ότι είμαι εναντίον στη χρήση βίας σε βάρος έμβιων όντων, είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα παρά μόνο εάν φυσικά κινδυνεύω εγώ ή κάποιος άλλος. Ποτέ όμως βία ως διαμαρτυρία για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όταν ζητάς ισότητα, ισονομία και σεβασμό. Δεν κολλάει, δεν συνάδει και ακυρώνει αυτόματα τον αρχικό σκοπό.

Βέβαια στις ΗΠΑ όπως προανέφερα μαίνεται ένας πόλεμος. Κι όταν η ρατσιστική κυβέρνηση Τραμπ στέλνει ολόκληρη στρατιά από αστυνομικούς, εθνοφύλακες και ένοπλους ακροδεξιούς φασίστες εναντίον απλών διαδηλωτών, τότε η βία γίνεται δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Και πάλι το συναίσθημα είναι το ίδιο: θα αμυνθώ μεν με κάθε τρόπο αλλά δεν θα χτυπήσω πρώτος έναν άλλον άνθρωπο. Όσο για την περιουσία, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Μπροστά στην κόλαση που ζουν καθημερινά οι μειονότητες των ΗΠΑ προσωπικά χέστηκα για το περιπολικό ή το κυβερνητικό κτήριο που κάηκε. Να καούν χίλιες φορές, να πάνε στα ανάθεμα. Να σπάσω, να κάψω, να γκρεμίσω αν είναι να ακουστεί αυτό που για αιώνες πνίγονταν κάτω από την μπότα της Λευκής Υπεροχής. Γιατί προφανώς είναι οκ να πατάς τον μαύρο στο λαιμό μέχρι να ξεψυχήσει αλλά αν τυχόν σηκωθεί πάνω και σου την ανάψει, ξαφνικά όλοι θυμούνται ότι είναι ενάντια στη βία και την “καταδικάζουν απ’ όπου κι αν προέρχεται” (βασικά αυτή τη μπούρδα την πιπιλίζουν ακροδεξιοί όταν πχ θέλουν να εξισώσουν τον Χίτλερ με τον Στάλιν ή τη Χρυσή Αυγή με τους αντιφά).

Κι ερχόμαστε στην από δω πλευρά του Ατλαντικού, σ’ αυτή τη γωνιά της Μεσογείου, όπου συνήθως το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να συμβεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας (αν γίνει καν διαδήλωση) είναι τα ορθογραφικά στα πανό. Εδώ δεν άνοιξε ρουθούνι όταν η εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης Χριστόφια κόστισε τη ζωή 13 ανθρώπων, όταν το κούρεμα άλλαξε για πάντα τις ζωές μας (και όχι προς το καλύτερο), ο θεσμικός ρατσισμός δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο μωρά ή τώρα που τα κρούσματα διαφθοράς συναγωνίζονται σε συχνότητα εκείνα του κορωνοϊού. Boring as fuck και σ’ αυτό ως λαός.Πιο παθητικοί κι από bottom gay.

Και ξαφνικά χθες στη Λεμεσό, είχαμε πάθος, ένταση, επεισόδια, λιθοβολισμούς, τραυματισμούς αστυνομικών, βανδαλισμούς και πυρπόληση περιπολικού. Κι όλα αυτά γιατί;

Για το 5G και την άρνηση χρήσης μάσκας μαλάκα μου.

Η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες όπου σημειώθηκαν τόσο μεγάλης έκτασης και έντασης έκτροπα (δεν υπολογίζω τις συγκρούσεις χουλιγκάνων, αυτά είναι μια τυπική Κυριακή στη Λεμεσό τις καλές μέρες) και ήταν με αφορμή ένα ανύπαρκτο δίκτυο και τα μέτρα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Εντάξει, έριξαν μέσα και μερικά συνθήματα κατά της διαφθοράς για ξεκάρφωμα αλλά φάνηκε ξεκάθαρα πως άλλος ήταν ο μεγάλος καημός τους.

Φυσικά παρά τη σοβαρότητα των εκτρόπων η ρητορική που χρησιμοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Αστυνομία και την πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ ήταν προσεκτική ώστε να μην αποξενωθεί το ακροδεξιό ακροατήριο και κύριος όγκος των ψηφοφόρων τους. Ούτε λόγος φυσικά για ακροδεξιούς τραμπούκους που φώναζαν “θα πάρουμε τα G3” λες και ζούμε στο γαμημένο Τέξας. Μάλιστα η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη το τερμάτισε εκφράζοντας την ανησυχία της που ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αιτητές ασύλου για να... σιωπήσει αργότερα όταν το Επαρχιακό Δικαστήριο της

Λεμεσού άφησε ελεύθερους και τους επτά γιατί αποδείχθηκε πως η Αστυνομία απλά μπαγλάρωνε όποιον έβρισκε να περιφέρεται ή να τρέχει πέριξ του Εναέριου, εάν είναι και μελαμψός ακόμα καλύτερα, οι μετανάστες κολλάνε παντού ακόμα και σε σύναξη ψεκασμένων ακροδεξιών.

Βλέπετε κι αυτή η έρμη η Υπουργός δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις καταβολές, ούτε τις πεποιθήσεις της, είναι και αυτή η σχεδόν ψυχαναγκαστική ευθυγράμμιση με τη ξενοφοβική γραμμή συγκεκριμένου συγκροτήματος media που πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία.

Ε ναι λοιπόν, καμία έκπληξη εδώ. Δεν τα σπάσαμε όταν έπρεπε και είχαμε όλα τα δίκαια του κόσμου με το μέρος μας κι έχουμε τους militia-wannabies να απειλούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με τα απαρχαιωμένα G3 για το 5G (στριμάροντας μάλιστα τη διαδήλωση μέσω... 4G), τα εμβόλια με το τσιπάκι του Αντίχριστου, τις μάσκες που “καταπιέζουν τις ελευθερίες τους” και όποια άλλη μαλακία τους κοινοποιήσει η συνυφάδα τους στο Facebook. Και η ξεκάθαρα πλέον ξενοφοβική Υπουργός Δικαιοσύνης να ανησυχεί για τους αιτητές ασύλου.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, τέλος.

Loader