«Eίμαστε στο 2020, οι σερβιέτες είναι προϊόν του 1920»

«Eίμαστε στο 2020, οι σερβιέτες είναι προϊόν του 1920»

Του κόλπου τα εννιάμερα

Το κύπελλο της περιόδου εμφανίστηκε την πρώτη φορά με μια διαφήμιση στο facebook timeline μου πέρσι, λίγο πριν την ημέρα της γυναίκας. Κατά πάσα πιθανότητα από κάποιον άνθρωπο που η περίοδός του είναι ένα ετήσιο χαρμόσυνο γεγονός που πρέπει να διαφημίσει, κάτι σαν τα Χριστούγεννα ένα πράγμα. Παρά το άτοπο της διαφήμισης, το κύπελλο περιόδου, καταχωρήθηκε στον σκληρό ως μια προς αξιοποίηση πληροφορία. 

Και τυχαία, πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας πολύ σοβαρής συζήτησης για κάτι εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο δυσκολεύομαι να θυμηθώ αυτή τη στιγμή, εικάζω θα μπορούσε να είναι το Megxit, η ομοιότητα του George what else με τον Αβέρωφ what the fuck ή η αστακομακαρονάδα στο Ivory All Day Concept, δεν θυμάμαι, anyway, το κύπελλο της περιόδου αναφέρθηκε από μία καθόλου χίπισσα, vegan, yogi και ιντελεκτουέλ τύπισσα, η οποία ανακοίνωσε πως το κύπελλο είναι μακράν καλύτερη επιλογή από σερβιέτες ή ταμπόν, και επιπλέον πολύ πιο υγιεινή, άοσμη, οικολογική και φεμινιστική εναλλακτική

Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί μου φάνηκαν πολύ εντυπωσιακοί για ένα κύπελλο που τοποθετείς στον κόλπο σου, γι’ αυτό και το συζητήσαμε πιο λεπτομερώς και εκτενώς κατ’ ιδίαν. Εξαιτίας της εσύ διαβάζεις αυτή τη συνέντευξη και εγώ κάνω την πρώτη μου παραγγελία στο sapontina.gr

αγοράζεις ένα σήμερα και το χρησιμοποιείς για δέκα χρόνια

Έτοιμη να ξεδιπλώσεις τα μυστικά του κυπέλλου;
Από όσα πράγματα έχω κάνει στη ζωή μου δεν πίστευα πως θα έδινα συνέντευξη επειδή σταμάτησα να χρησιμοποιώ σερβιέτες και ταμπόν. 

Η δημοσιογραφία σε άλλο επίπεδο. 
Το κύπελλο δεν είναι κάτι νέο. Παρ' όλα αυτά δεν διαφημίζεται ιδιαίτερα. 

Εγώ το είδα σε facebook ad, την ημέρα της γυναίκας και το συνέδεσα με σιδερόπρεσα, ως εκ τούτου απορρίφθηκε. 
Καταλαβαίνω γιατί το απέρριψες. Ατυχής διαφήμιση αλλά όχι τελείως. 

Θα συζητήσουμε το marketing αφού μου εξηγήσεις τη χρήση. Άρχισε από τα βασικά. 
Δεν είναι πυρηνική φυσική. Πρόκειται για ένα μικρό κύπελλο, φτιαγμένο από ιατρικής ποιότητας σιλικόνη ή ιατρικής ποιότητας TPE. Το τοποθετείς στον κόλπο σου κατά τη διάρκεια της περιόδου, αντικαθιστώντας τις σερβιέτες ή τα ταμπόν. 

Γιατί; 
Γιατί είμαστε στο 2020 και οι σερβιέτες είναι προϊόν του 1920. Γιατί είναι πιο καθαρό, υγιεινό, άοσμο, δεν χρειάζεται να αγοράζω εξοργιστικά ακριβά και αδικαιολόγητα παρωχημένα είδη υγιεινής κάθε μήνα.

Είναι βολικό;
Πολύ περισσότερο από το ταμπόν. Πολύ πιο υγιεινό από το ταμπόν.  Δεν εμποδίζει τη ροή της περιόδου. Όλη η περίοδος συγκεντρώνεται στο κύπελλο και καθαρίζεις. Είναι απίστευτα άοσμο. Πάντα στην περίοδο είχα το φόβο πως μυρίζω τόσο εγώ όσο και ο κάλαθος όταν πετάω τη σερβιέτα ή το ταμπόν. Τώρα αδειάζω το κυπελλάκι στην τουαλέτα και τραβάω καζανάκι. 

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. 
Είναι. Καταρχάς αγοράζεις ένα σήμερα και το χρησιμοποιείς για δέκα χρόνια. Δεν ξοδεύεις για την περίοδό σου ούτε ένα ευρώ, πέρα από αυτή την αγορά. 

Και βολικό και οικονομικό;
Απίστευτα οικονομικό. Οι σερβιέτες και τα ταμπόν είναι είδη πρώτης ανάγκης, αλλά κοστολογούνται ως είδη πολυτελείας. Επίσης πολύ φεμινιστικό με την καλή έννοια και όχι τη χιπστερική. Δεν θα μιλήσω για τα κορίτσια σε αφρικανικές χώρες που δεν θα διακόπτουν τη φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, επειδή θα ακουστεί πολύ μακρινό. Επίσης να σου θυμίσω πως οι σερβιέτες του 1920 αλλά και τα ταμπόν, δεν είναι ανακυκλώσιμα. 

Τότε γιατί δεν είναι τόσο διαδεδομένο; 
Αυτή την ερώτηση δεν μπορώ να την απαντήσω. Μπορώ να φανταστώ πως για κάποιες γυναίκες που δεν είναι εξοικειωμένες με το σώμα τους, να αισθάνονται ανασφάλεια. Δεν μπορώ να ξέρω.  

bdhdhd

Πώς το χρησιμοποιείς; 
Το τοποθετείς στον κόλπο σου για μέχρι και 12 ώρες. Όταν έρθει η στιγμή το αφαιρείς, αδειάζεις το αίμα στη λεκάνη, το ξεπλένεις στον νιπτήρα και το επανατοποθετείς. Αν θέλεις να έχεις δύο μαζί σου, καλώς.

Και πώς το βάζεις; 
Είναι πολύ πιο εύκολο από το ταμπόν. Το διπλώνεις, το τοποθετείς και αυτό ξεδιπλώνεται μέσα στον κόλπο. Για να το βγάλεις, το τραβάς ελαφρά. Αν το έχεις τοποθετήσει σωστά, λειτουργεί σα βεντούζα στα τοιχώματα του κόλπου. 

Ακούγεται ...απλό;; 
Είναι απλό. Ούτε να λερωθείς, ούτε περίεργες μυρωδιές, ούτε τίποτα. 

Είναι απλό. Ούτε να λερωθείς, ούτε περίεργες μυρωδιές, ούτε τίποτα. 

Και είναι πιο υγιεινό;

Αποφεύγεις όλες τις αρνητικές επιπτώσεις από τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στις σερβιέτες και ταμπόν. Το κύπελλο είναι υποαλλεργικό και δεν προκαλεί σύνδρομο τοξικού σοκ όπως τα ταμπόν. Δεν περιέχει latex, δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), φθαλικούς εστέρες, πλαστικά, λευκαντικές ουσίες ή τοξίνες. 

Το φοράς και όταν πας γυμναστήριο; 
Και στο γυμναστήριο και στη θάλασσα και στη δουλειά παντού, μα τι εννοείς; 

Και δεν φεύγει; Όταν ας πούμε χρησιμοποιείς την τουαλέτα μένει εκεί; Στη θέση του; 
Τα ούρα βγαίνουν από την ουρήθρα, το αίμα περιόδου βγαίνει από τον κόλπο. Το κύπελλο περιόδου μπαίνει στον κόλπο. Γιατί να επηρεάζει την ούρηση ή την αφόδευση;  

Εσύ πώς το ανακάλυψες;
Μιλάγαμε για βεντούζες με μία κοπέλα και αναφέρθηκε το σχήμα, έπαιξε σύγκριση με το κύπελλο περιόδου, ρώτησα τι είναι αυτό, και voila, τώρα μιλάω στο παγκύπριο για την επιλογή μου να χρησιμοποιώ κύπελλο περιόδου! 

Καλά και πως διαλέγεις το ιδανικό κύπελλο για τον κόλπο σου; 
Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Η ηλικία, η ροή, αν έχεις υπάρξει έγκυος, αν γέννησες φυσιολογικά ή με καισαρική, αν γυμνάζεσαι και τέλος η θέση του τραχήλου σου κατά τη διάρκεια της περιόδου σου για να επιλέξεις το μήκος, τη χωρητικότητα και σκληρότητα του κυπέλλου. Στο site sapontina.gr θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ. (https://sapontina.gr )

Και πώς ήταν η αντίδρασή σου όταν το έλαβες; 
Καλά κύπελλο περιόδου παρήγγειλα όχι τσάντα από το Net a porter. Το αποστείρωσα και περίμενα να αδιαθετήσω. 

Νομίζω κάλυψες όλες μου τις απορίες. 
Σε έπεισα; 

Θα το παραγγείλω και βλέπουμε!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Έχετε δίκαιο, ο Αβέρωφ θυμίζει τον Clooney

Αυτοί είναι οι δήμοι και οι κοινότητες της Κύπρου που θα έχουν δωρεάν WIFI


 

Loader