Είναι όλα τους παιδιά μας. Γι' αυτό... μάσκα να πάρουν

Είναι όλα τους παιδιά μας. Γι' αυτό... μάσκα να πάρουν

Το "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" βάλτε το σε άλλο περιεχόμενο

Όταν κάνει κρύο, στα παιδιά δίνουμε ζακέτα. Όταν έχει πανδημία, δίνουμε μάσκα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολάου 


Πολύ πριν το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" γίνει σήμα κατατεθέν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα, το σύνθημα "Ψωμί και Ελευθερία" ακούστηκε στην Γαλλική Επανάσταση κι έπειτα σ' όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Το ψωμί και η ελευθερία έγιναν έκτοτε σύμβολα εναντίον της τυραννίας. 

Σήμερα, στους δρόμους της Κύπρου ξανακούστηκε. Το σωστό μήνυμα -που ταιριάζει στην εποχή που ζούμε για χίλιους δυο άλλους λόγους- σήμερα το βροντοφωνάζουν μεσούσης μίας πανδημίας που μαστίζει το παγκόσμιο. 

"Κάτω τα χέρια απ' τα παιδιά μας", φωνάζουν οι διαδηλωτές και δεν τους απλώνουν το χέρι να τους δώσουν να φορέσουν μάσκα. Γιατί τα φιμώνουν, λέει. Γιατί έχουν ίσια δικαιώματα, λέει. Δικαίωμα στην υγεία όμως έχουν όλα τα παιδιά. 

Για τους "τυρράνους" έχουμε χρόνο να φωνάξουμε. Όταν τελειώσει όλο αυτό. 

Και ναι, επειδή είναι όλα τους παιδιά μας μην τα μολύνετε άλλο. Μην τα βάζετε να μιλούν στα μικρόφωνα και στις κάμερες για να επικοινωνήσουν τα λόγια τα δικά σας. Μην μεγενθύνετε όλο αυτό που περνούν με τα δικά σας κόμπλεξ.

Όταν κάνει κρύο, στα παιδιά δίνουμε ζακέτα. Όταν έχει πανδημία, δίνουμε μάσκα.

Loader