Είναι προοδευτικό να απορρίπτουμε τη Σάβια επειδή είναι θρήσκα;

Είναι προοδευτικό να απορρίπτουμε τη Σάβια επειδή είναι θρήσκα;

Σαραντάρα βουλεύτρια του λεγόμενου δησυ, που διαχρονικά υπήρξε μια πουριτανή ομάδα ανθρώπων στην Κύπρο -ενίοτε και ακροδεξιά- βγαίνει και λέει σε μεσημεριανή εκπομπή πως είναι έγκυος με δωρητή σπέρματος και ως δημόσιο πρόσωπο θέλει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και γι’ άλλες γυναίκες που ενδεχομένως το σκέφτονται.

Καλό πράμα; 

Πολύ καλό, πιστεύω

«Το κάνει επειδή είναι ματαιόδοξη και θέλει ψήφους» . 

«Το κάνει για να αποφύγει σε προσωπικό επίπεδο τα κουτσομπολιά και τις κακεντρέχειες που θα πρέπει να υποστεί, αν δεν το κάνει» . 

Πρέπει οποιοδήποτε απ’ τα δύο παραπάνω, υποθετικά σενάρια, πίσω απ’ τα προσωπικά κίνητρα μιας τέτοιας δράσης ενός δημοσίου προσώπου, να  μ’ αφορά και να μ’ ενδιαφέρει; 

Όχι. (Συζητιούνται αρκετά και τα δύο, γι αυτό τ' αναφέρω). 

Γιατί δεν πρέπει να μ’ αφορά και να μ’ ενδιαφέρει; 

Επειδή πιστεύω πως η θετική και εποικοδομητική, κοινωνική επίδραση που το coming out της ως δημόσιο πρόσωπο θα έχει στο όλο ζήτημα των εξωσωματικών (που είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ΠΑΡΑ πολύ στις μέρες μας) είναι πολύ σημαντικότερη ως εξέλιξη από το οποιοδήποτε προσωπικό κίνητρο της όποιας Σάβιας.

Είναι ανοιχτόμυαλη ως στάση, να απορρίπτω κατηγορηματικά τη θετική αυτή εξέλιξη, να τη μηδενίζω και να γίνομαι κιόλας χλευαστικός απέναντι στη συγκεκριμένη γυναίκα, επειδή «τώρα θυμήθηκε να τη δει φεμινίστρια»;

Όχι. Πιστεύω πως δεν είναι ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλη μια τέτοια στάση. Πιστεύω κιόλας πως είναι πολύ όμορφο και αισιόδοξο πράγμα, που μια γυναίκα «της εκκλησιάς» βγήκε και είπε αυτά που είπε, με τον τρόπο που τα είπε, απευθυνόμενη σε άλλες γυναίκες (και άντρες) «της εκκλησιάς». 

Αυτά. 

Loader