Ελλάδα, Κύπρος, Ένωση

Ελλάδα, Κύπρος, Ένωση

Χρειάστηκε μία πανίσχυρη πανδημία και πολλές αδύναμες φωνούλες για να μας κάνουν να κρεμόμαστε από τα χείλη του Κυριάκου, ο οποίος εκτός από τα φώτα του, μας έφερε και στα μέτρα του

Δεν πιστεύω πως ποτέ θα έλεγα μπράβο, θα έδινα συγχαρητήρια και θα δήλωνα fan, όχι ενός αλλά δύο γόνων Μητσοτάκη, αλλά θέλω με πάσα σοβαρότητα και συναίσθηση των λεγομένων μου, να δηλώσω πως ο Κυριάκος με έκανε περήφανη Ελληνίδα και ο Μπακογιάννης χαρούμενη Αθηναία. 

Πολυαγαπημένε και απαραίτητε hater, μπορείς να αρχίσεις το ξερατό στον τοίχο της avant. Οι 900 λέξεις του άρθρου που ακολουθούν, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν σημασία για εσένα, οπότε μπορείς να αυξήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα το engagement του page μας. Be my guest και δώσε ψόφο. 

Μια αμόρφωτη νοικοκυρά είμαι που κάθεται σπίτι, φτιάχνει τυρόπιτες και αναγιώνει κοπελούθκια. Πώς λοιπόν εγώ μπορώ να δω πόσο έξυπνα, ο Μητσοτάκης χειρίστηκε μία ολόκληρη χώρα και η δική μας πεοβαρής κυβέρνηση, δεν καταφέρε να υπάρξει μια στάλα σοβαρή ή έστω proactive κοψονούρα; Ο Κυριάκος έχοντας να διαχειριστεί Έβρο και κορωνοϊό, επέλεξε την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Θα επιστρέψουμε στη λεξούλα αυτή αργότερα.

Ο Κυριάκος που λες, επέλεξε να μιλήσει με ειλικρίνεια, επιστρατεύοντας το φιλότιμο του Ελληνάρα και να τον κάνει κομμάτι της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Μίλησε ανοιχτά, τους είπε τα προβλήματα, εξήγησε τις προκλήσεις και ζήτησε όχι απλά τη συνεργασία του αλλά τη βοήθειά του -ποιος μας το παραλάλησε!-,  για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και guess what, oh my God, ο Ελληνάρας ανταποκρίθηκε. Γιατί; Γιατί τον έκανε να αισθανθεί σημαντικός, απαραίτητος και υπεύθυνος. Του μίλησε στα ίσια, χωρίς να τον θεωρεί ηλίθιο, και ω ναι, είχε αποτέλεσμα. 

Στην Κύπρο ο Νίκαρος μάς έχει σε τόση εκτίμηση, που ούτε να μας μιλήσει στην ώρα του δεν καταδέχτηκε! Μία στις δύο φορές που εμφανίστηκε ενώπιον του λαού του, δυσκολεύτηκε να υπάρξει συνεπής, πόσο μάλλον να φανεί επαρκής. Αν Πρόεδρε δυσκολεύεσαι να πείσεις το κρατικό τηλεοπτικό σταθμό πως είναι απαραίτητο να εμφανιστείς έγκαιρα, πόσες ελπίδες έχεις να με διαβεβαιώσεις πως είσαι ικανός να διαχειριστείς την παγκόσμια πανδημία; Είπα “διαβεβαιώσεις”; Μαλακία μου! 

Στην Ελλάδα ο Κυριάκος, “ρίχνει επίπεδο” μιλώντας για “τα παιδιά με το μηχανάκι” και αναγάγει μια ολόκληρη κατηγορία χαμηλόμισθων blue collar job υπαλλήλων σε εθνικούς ήρωες. Στην Κύπρο σύσσωμη η Κυβέρνηση κατηγορεί τους πολίτες για ανευθυνότητα, τους γονείς για αδυναμία και τους γιατρούς για ανικανότητα.

Εντάξει σας ψηφίσαμε -δις- πόσο καιρό θα μας κατηγορείτε για αυτή μας τη μαλακία; Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης περιμένει να βγει ο Μακρόν να πει τα ωραία του, και κατόπιν ζητά από τον εξαιρετικό ghost writer του να μεταφράσει το διάγγελμα στην ελληνική. Αλλά στην Κύπρο, just saying Πρόεδρε, όλοι έχουμε IPtv και ξέρουμε πότε βγαίνει και τι λέει ο Μητσοτάκης. Οπότε αν είναι να επαναλαμβάνεις τα μέτρα των καλαμαράων, κάνε το καλά και κόπιαρε καλύτερα. Έχεις 24 ώρες να ενημερώσεις το ΡΙΚ να έρθει στο Προεδρικό στην ώρα του και ακόμη 24 να βάλεις τους φωστήρες των υπουργείων σου, να μάθουν τη χωρητικότητα ενος sms. Google it τα εβλοημένα, google it. 

Πότε θα ρίξετε επίπεδο και θα μιλήσετε στον λαουτζίκο στη γλώσσα που καταλάβουμε; Αυτή της επικοινωνίας

Και εντάξει να κοπιάρουμε τα διαγγέλματα των καλαμαράων, όσο μπορούμε γιατί εν τζιαι κουτσιούμε να κάμουμε κάτι καλύτερο, είναι ανάγκη να κλέβουμε και τις διαφημιστικές καμπάνιες τους ολάν; It’s called plagiarism, google that too. 

Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας έβγαλε σλόγκαν, σχεδίασε λογότυπο, κάλεσε σελέμπριτι ινφλουένσερς, γύρισε ανιμέϊσιον και προβάλλει διαφημιστικά σποτάκια για να ενημερώσει τους Έλληνες -που μάνα μου οι αχάπαροι- έν ηξέρουν πως να συμπεριφερθούν σε μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη κατάσταση όπως η παγκόσμια πανδημία. 

Στην Κύπρο, όι καμπάνια εν εκάμαμε, αλλά σhιοίρου σhειρότερα, εν να ξαμoλύσουμε άπαντες την 4η Μαΐου -μεν με ρωτήσετε που το ξέρω, παρακολούθούσα, εχθές το απόγευμα ΕΡΤ- χωρίς να έχει αξιοποιήσει κάποιος τις 50 ημέρες που μας είχε βαούμενους για να κάμει μια καμπάνια ενημερωτική του χαϊρκού. Σίκιμέ κι ο κώλος τούρλα. Εν έσhει λάθος ολάν! Σύρτους να πάνε, κόφτει μας;

Καταλάβω Πρόεδρε πως πρέπει να μας φκάλεις έξω. Τόσο καιρό βαούμενοι, χωρίς έναν ηγέτη σοβαρό να μας καθησυχάζει πως υπάρχει ένα πλάσμα στην Κύβερνηση πέραν της Ζέτας που δουλέφκει - χάσταγκ μι του- οι κουρούπετοι Κύπριοι, σατσί, εν ημπορούν άλλο, πρέπει να φκουν. Εσύ εν ημπορείς να τους ελέγξεις, αναγκαστικά εν να τους ξαμολύσεις. Πριν όμως εξαμόλυσες όλους τους προέδρους, με “π” μικρό και ακρώνυμια τύπου ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και λοιπά ανόητα, να μας πείσουν πόσο “έτοιμοι” είμαστε. Μα ποιοι σιόρ; Και σε αυτό το σημείο, επανέρχομαι στη λεξούλα της πρώτης παραγράφου, την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Επειδή εγώ είμαι μια άνεργη, άεργη και έγκλειστη γεναίκα που εν καταλάβω, εν ηξέρω και δεν σκαμπάζω, δέχομαι πως οι άδρωποι που στελεχώνουν όλες τις νευραλγικές θέσεις, έχουν κάνει την έρευνά τους, συμβουλεύτηκαν τους ειδικούς και αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες των ερευνητών και ξέρουν τι κάνουν. Εμάς κουκλίτσες πότε θα μας ενημερώσετε; Πότε θα ρίξετε επίπεδο και θα μιλήσετε στον λαουτζίκο στη γλώσσα που καταλάβουμε; Αυτή της επικοινωνίας;  Είναι δυνατόν ένας μπαρμπέρης να υπήρξε πιο επικοινωνιακός, επεξηγηματικός και επιδραστικός από μιά ολάκερη κυβέρνηση ολάν; Προφανώς ναι, γιατί κάποιοι κόβουν τρίχες και άλλοι τις ψειρίζουν.

Μίλα μου, πες μου πως συλοήστηκες και αποφάσισες, και εγιώνι εν να πνάσω, θα σε ακολουθήσω, και θα σωπάσω, γιατί είσαι ηγέτης και αυτός είναι ο ρόλος σου και αυτό το role playing αρέσκει μου. Παίζεις μόνος σου, χωρίς αντίπαλο ή αντιπολίτευση και εκλαπώθεις μονάχος σου. Αντί να με κάνεις να κρέμομαι από τα χείλη σου, με κάνεις να το δίνω δαγκωτό στον Κυριάκο! Όι Νίκαρε, όι έτσι! Αν δεν θέλεις να μιλήσεις, πέψε μου ένα μήνυμα, ένα χαμπάρι, κάτι. Παραμύθια μη μου ξαναπείς, και για όνομα του Εξυπερύ, μην ξαναδιαβάσεις και σκιάχτηκα!

Η επικοινωνία είναι το μυστικό Πρόεδρε, και σε αυτό το τομέα τα έκανες λιλίτσια. Επέλεξες business as usual σε καιρούς unusual. Εμείς σε καρτερούμε στο ZOOM και εσύ μας στέλνεις fax. 

 

Εμείς θέλουμε τη λύση και εσύ μας χρεώνεις το πρόβλημα. Εμείς περιμένουμε να μας πάρεις πουτο χέρι και εσύ μας κόφκεις τα πόδια. Ελπίζουμε στο υγιές αύριο και εσύ μας δείχνεις το σπεκτάκιουλαρ παρελθόν. Σε λίγες ώρες περιμένω να ακούσω εσένα Πρόεδρε που άκουσες μια χώρα που καρτερά και όχι έναν Πρωθυπουργό που εν συνάεται. Γιόρς σινσίρλι.  


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Άντε και χάθηκε η σχολική χρονιά, τι έγινε;

33

 

Loader