Ένα τεράστιο WTF πλανάται στον αέρα

Ένα τεράστιο WTF πλανάται στον αέρα

Πόσο άκομψο, ανεύθυνο και προσβλητικό ήταν αυτό που συνέβη;

Κυκλοφορεί στο ίντερνετ ένα video-απόσπασμα από live μεσημεριανή εκπομπή του Νικήτα Κυριάκου, κατα τη διάρκεια της οποίας ο δημοσιογράφος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κλαίρη Αγγελίδου, ρωτά πώς ήταν η σχέση της με τον Ουράνιο Ιωαννίδη (επίσης πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή). 

“Τι είναι αυτό που κρατάτε από την σχέση που είχατε με τον Ουράνιο Ιωαννίδη;”

“Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και συνεργαστήκαμε πολύ καλά”. 

Ο κ. Κυριάκου κάνει άλλο ένα γενικό σχόλιο επεξηγώντας ότι ως Υπουργοί είχαν και οι δυο χειριστεί παρόμοια ζητήματα - να’ χαμε να λέγαμε δηλαδή - για ν’ ακολουθήσει αμέσως το εξης ιλαροτραγικό: η κυρία Αγγελίδου βρίσκεται ακόμα σε ζωντανή σύνδεση και ρωτάει με ειλικρινή απορία αν ο Ουράνιος Ιωαννίδης έχει πεθάνει. 

Mέσα σε απόλυτη σύγχυση, ο δημοσιογράφος απαντάει μ’ ένα μονολεκτικό - στα όρια του απαξιωτικού - “μάλιστα”, ευχαριστεί την κ. Αγγελίδου βιαστικά και κλείνει την τηλεφωνική γραμμή.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μ’ ενόχλησε πιο πολύ - ή μάλλον ξέρω αλλά δυσκολεύομαι να το φραζάρω χωρίς να γίνω υπερβολικά δυσάρεστη. Σαφώς κι έχουμε κατα καιρούς δει στον αέρα απείρως πιο ανάρμοστες δημοσιογραφικές συμπεριφορές και δεν το κάναμε ποτέ και θέμα. Πρόκειται όμως για γεγονός που εντελώς αχρείαστα, ανάγεται σε γκάφα ολκής γιατί έχει να κάνει με πολύ διακριτικά ζητήματα.

H αρχισυνταξία της εκπομπής μάλλον μέσα στον υπερβάλλοντα ζήλο της να συμπληρώσει τηλεοπτικό χρόνο, είπε να βγάλει την κ. Αγγελίδου σε τηλεφωνική σύνδεση. Aλήθεια, γιατί; Ποιος φωστήρας θεώρησε ότι η δημοσιογραφική κάλυψη της απώλειας ενός δημόσιου προσώπου έπρεπε να περιλαμβάνει σώνει και ντε ΚΑΙ συνομιλία (όπου συνομιλία εννούμε 2 ασυνάρτητες ερωτήσεις) με την κ. Αγγελίδου ένεκα της κοινής Υπουργικής τους ιδιότητας;

Πόσο άκομψο, ανεύθυνο και προσβλητικό ήταν αυτό που συνέβη; O Νικήτας Κυριάκου - υπακούοντας εικάζω τη φωνή του κοντρολ - αφήνει εκτεθειμένη την κ.Αγγελίδου κλείνοντας της το τηλέφωνο στα μούτρα για να πάει παρακάτω. Έπρεπε να ξέρει καλύτερα.

Ο απλούστερος χειρισμός; «Ναι κ. Αγγελίδου, ζητώ συγγνώμη αν δεν το έχετε πληροφορηθεί αλλά ο κ. Ιωαννίδης απεβίωσε». Απλό, ευγενικό και ανθρώπινο. Μάλλον ζητάω πολλά. Ένα τεράστιο WTF πλανάται στον αέρα.

Loader