Γυναίκα ανακάλυψε την πρώτη συσκευή αντισύλληψης για άνδρες

Γυναίκα ανακάλυψε την πρώτη συσκευή αντισύλληψης για άνδρες

Ο καρκίνος στον τράχηλο την οδήγησε στην εφεύρεση

H Rebecca Weiss κουράστηκε να αντιμετωπίζουν όλοι την αντισύλληψη σαν γυναικείο ζήτημα, οι άνδρες να παραπονιούνται συνεχώς ότι το προφυλακτικό τους στενεύει και οι γυναίκες να πρέπει να πίνουν χάπια για να έχουν το αυτονόητο: ελεύθερο σεξ χωρίς το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

H Rebecca, λοιπόν, δημιούργησε μια συσκευή ανδρικής αντισύλληψης για να αποφεύγονται όλα τα παραπάνω. Η Γερμανίδα εφευρέτης, έχοντας κερδίσει βραβείο Dyson, εξηγεί ότι το COSO, (όπως ονομάζεται η συσκευή)  είναι μια μορφή αντισύλληψης «που βασίζεται σε σύστημα υπερήχου, είναι αντιστρέψιμη και δεν αγγίζει ορμόνες».

Διάβασε Επίσης: Las Vegas: Ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά έπειτα από 50 χρόνια διαζυγίου

«Περίπου έναν χρόνο πριν, διαγνώστηκα με καρκίνο στον τράχηλο εξαιτίας αντισυλληπτικών χαπιών», δήλωσε όταν βραβεύτηκε. «Στη συνέχεια, η ορμονική αντισύλληψη ήταν αδύνατη. Όταν ο σύντροφός μου κι εγώ αρχίσαμε να αναζητούμε εναλλακτικές, συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη ανδρικών αντισυλληπτικών».

«Αποφάσισα λοιπόν να κάνω διατριβή για το μεταπτυχιακό μου στο Πολυτεχνείο του Μόναχο, σχετικά με την ανάπτυξη μιας νέας αντισυλληπτικής προσέγγισης για άνδρες».

Πώς λειτουργεί

Η συσκευή γεμίζει με νερό το οποίο θερμαίνει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Τότε, ο χρήστης τοποθετεί το όσχεο σε ειδική θήκη και ο υπέρηχος ξεκινά. Ο υπέρηχος απενεργοποιεί, ουσιαστικά, τα σπερματοζωάρια, περιορίζοντας την κινητικότητά τους, καθιστώντας αδύνατη τη γονιμοποίηση ωαρίου.

Τώρα, η COSO βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader