Γυναίκα ανακάλυψε την πρώτη συσκευή αντισύλληψης για άνδρες

Ο καρκίνος στον τράχηλο την οδήγησε στην εφεύρεση

H Rebecca, λοιπόν, δημιούργησε μια συσκευή ανδρικής αντισύλληψης για να αποφεύγονται όλα τα παραπάνω. Η Γερμανίδα εφευρέτης, έχοντας κερδίσει βραβείο Dyson, εξηγεί ότι το COSO, (όπως ονομάζεται η συσκευή)  είναι μια μορφή αντισύλληψης «που βασίζεται σε σύστημα υπερήχου, είναι αντιστρέψιμη και δεν αγγίζει ορμόνες».

Διάβασε Επίσης: Las Vegas: Ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά έπειτα από 50 χρόνια διαζυγίου

«Περίπου έναν χρόνο πριν, διαγνώστηκα με καρκίνο στον τράχηλο εξαιτίας αντισυλληπτικών χαπιών», δήλωσε όταν βραβεύτηκε. «Στη συνέχεια, η ορμονική αντισύλληψη ήταν αδύνατη. Όταν ο σύντροφός μου κι εγώ αρχίσαμε να αναζητούμε εναλλακτικές, συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη ανδρικών αντισυλληπτικών».

«Αποφάσισα λοιπόν να κάνω διατριβή για το μεταπτυχιακό μου στο Πολυτεχνείο του Μόναχο, σχετικά με την ανάπτυξη μιας νέας αντισυλληπτικής προσέγγισης για άνδρες».

Πώς λειτουργεί

Η συσκευή γεμίζει με νερό το οποίο θερμαίνει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Τότε, ο χρήστης τοποθετεί το όσχεο σε ειδική θήκη και ο υπέρηχος ξεκινά. Ο υπέρηχος απενεργοποιεί, ουσιαστικά, τα σπερματοζωάρια, περιορίζοντας την κινητικότητά τους, καθιστώντας αδύνατη τη γονιμοποίηση ωαρίου.

Τώρα, η COSO βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας