H αποκαθήλωση της Ellen DeGeneres

Οι φήμες οργιάζουν εδώ και χρόνια κι ας μην είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας παρα μόνο μεταδίδονταν σε πηγαδάκια ανθρώπων ‘του χώρου’. Η Ellen DeGeneres, η πρωθιέρεια του ‘Be Kind’ όπως λέει στο τέλος κάθε εκπομπής της, τελικά δεν είναι αυτό που δείχνει. Aυτοί που τη γνωρίζουν καλά, αναφέρονται στην Ellen «ως το πιο κακιασμένο άτομο εν ζωή». Σοκ και δέος;

Fact 1 

Τις τελευταίες μέρες έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι τα μέλη του crew που δουλεύουν για την εκπομπή της παραμένουν μετέωροι σχετικά με την εργοδότηση και τους μισθούς τους. Μάλιστα, κανείς δεν τους πληροφόρησε ότι η Ellen προτίμησε να αποταθεί σε εταιρεία που εργοδοτεί non-union υπαλλήλους (δηλαδή μέλη συνεργείου που δεν ανήκουν στην αντίστοιχη συνδικαλιστική οργάνωση) ώστε να γυρίζεται η καθημερινή της εκπομπή από το σπίτι. Αν και μπορεί εύλογα κάποιος να απαντήσει ότι η Ellen ίσως να μην φέρει προσωπική ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη, το γεγονός ότι η αξία της ίδιας της Ellen κυμαίνεται στα πάνω από 330 εκατομμύρια δολάρια, δεν είναι και ότι καλύτερο για την εικόνα της. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, ο παρουσιαστής φρόντισε να πληρώσει τα άτομα του συνεργείου του από την τσέπη του μόλις ξεκίνησε το lockdown. 

Fact 2

Στο twitter γεννήθηκε στις αρχές της καραντίνας το παρακάτω viral thread που περιλαμβάνει χιλιάδες tweets με μαρτυρίες και αναφορές σε περιστατικά, τα οποία αν ευσταθούν, φανερώνουν τον πραγματικό εαυτό της Ellen. Από αγενή συμπεριφορά μέχρι παράλογες απαιτήσεις και έλλειψη σεβασμού, αν τα διαβάσεις με προσοχή διακρίνεις ένα pattern συμπεριφοράς που δύσκολα θα βάφτιζε κανείς κακεντρεχές. 

Fact 3

Η γνωστή YouTuber Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials) έδωσε μια συνέντευξη σε ολλανδικό περιοδικό στην οποία περιγράφει την εμπειρία της ως καλεσμένη στην εκπομπή της Ellen. Αν και προσπαθεί να είναι διακριτική, λέει πολύ ξεκάθαρα πως η DeGeneres κάθε άλλο παρά γλυκιά και αστεία είναι στην πραγματική ζωή. Την περιγράφει επακριβώς ως ‘ψυχρή και απόμακρη’. 

Αν και δεν θέλω να είμαι άδικη γνωρίζοντας την ιστορία της Ellen και πώς το γενναίο coming out της το 1997, βοήθησε την LGBTQ κοινότητα όσο κανένας άλλος στην σύγχρονη Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο, η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει το να είσαι σκατάνθρωπος στην καθημερινή σου ζωή επιλέγοντας να είσαι καλός μόνο με τους A-list celebrity φίλους σου. Το τρομερό είναι ότι η Ellen κατάφερε τόσα χρόνια να συντηρήσει την εικόνα της αγαπημένης tv hostess του πλανήτη. Λογάριαζε όμως χωρίς το 2020.