Η απέραντη ματαιότητα του «κόνσεπτ»

Η απέραντη ματαιότητα του «κόνσεπτ»

Άσε μας κουκλάκι μου

Μόντελινγκ δίπλα από τον άστεγο; Η ματαιοδοξία με τα καλλιτεχνικής και προϊόντικής φύσεως 'concepts' που κυριολεκτικά πατούν επί πτωμάτων

Κυκλοφορεί από το πρωί στα social η ακόλουθη εικόνα που απαθανατίζει ένα κινηματογραφικό συνεργείο να βιντεογραφεί ή να φωτογραφίζει ένα μοντέλο σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Ως εδώ, καλά.

Στο πεζοδρόμιο ωστόσο, εκεί ακριβώς που βρίσκεται το συνεργείο, κοιμάται ένας άνθρωπος άστεγος. Τρία βήματα αριστερά να κάνει ο φωτογράφος, θα τον πατήσει. Κυριολεκτικά.

φαφαφα

Τη φωτογραφία αναδημοσίευσε στο προφίλ της της η δημοσιογράφος και αγαπητή περσόνα στα social media Έλενα Ακρίτα αφήνοντας υπόνοια πως ίσως να μιλάμε για φωτογράφιση του GNTM (ενός από τα δημοφιλή ριάλιτι του trash TV που παίζουν σε Ελλάδα και Κύπρο αυτήν την περίοδο).

Μόντελινγκ δίπλα στον άστεγο; Αληθεύει ότι αυτό το αίσχος είναι από φωτογράφιση του GNMT, διερωτάται στην ανάρτηση της η κ. Ακρίτα:

Η παραγωγή του GNTM, σύμφωνα με πληροφόρησή μας, ισχυρίζεται πως η εικόνα δεν προέρχεται από δική της φωτογράφιση.

Το θέμα μας ωστόσο δεν είναι η ονομασία της εμπλεκόμενης παραγωγής, ούτε η ακριβής τοποθεσία που η εν λόγω φωτογραφία λήφθηκε. Μπορεί να είναι Αθήνα, μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι GNTM, μπορεί και όχι. Δεν αποκλείεται εξάλλου να είναι και εντελώς στημένη η εικόνα, αφού από τη στιγμή που, για την ώρα, δεν γνωρίζουμε την αρχική πηγή και αιτία της ανάρτησης, όλα είναι πιθανά στο αβυσαλλέο ίντερνετ «του σατανά». Άσε που μπορεί να σκηνοθετήθηκε και σκόπιμα, ακριβώς για να προκαλέσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Την ίδια ώρα όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η άθλια αυτή εικόνα είναι πέρα για πέρα αληθοφανής. Θα μπορούσε πράγματι να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και για οποιοδήποτε κόνσεπτ.

Αυτό επομένως που θα μπορούσαμε να πούμε με κάθε βεβαιότητα πια είναι ένα γενικό και οριστικό «άσε μας κουκλάκι μου με το κόνσεπτ».

Ειλικρινής απορία: Μέχρι πότε θα ιεραρχούμε την πασέ και κυρίως χαζή ιδέα του «κόνσεπτ» τόσο ψηλά; Εκεί και όπου χρειάζεται, θα μπορούσαμε να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας. Δεν θα μπορούσαμε;

Loader