Η αστυνομία σε ρόλο σπιούνου

Η αστυνομία σε ρόλο σπιούνου

Μία γυναίκα, αυτό το διάστημα, το συγκεκριμένο, και είναι σημαντικό αυτό, προβαίνει σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό. Σε καταγγελία. 

Η αστυνομία η οποία λειτουργεί, συχνά-πυκνά, ως πηγή για τους δημοσιογράφους, “κουτσομπολεύει”, αυτή είναι η λέξη, σε δημοσιογράφο την υπόθεση. Η/Ο δημοσιογράφος μεταδίδει. Γιατί όσες φορές και να τα πούμε δεν.  

 

Τόσο η διαρροή της πληροφορίας, όσο και η δημοσιοποίησή της αφήνει την γυναίκα εκτεθειμένη. 

Το γεγονός δε ότι αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο όταν ο δημόσιος διάλογος που αφορά στο θέμα ολοένα και φουντώνει, αυτό το κάνει άκρως εξοργιστικό. 

Αν δεν προχωρούμε στην έρευνα και να προστατεύουμε τον άνθρωπο που καταγγέλει, να δώσουμε χρόνο στη δικαιοσύνη, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να δίνουμε χώρο σε ακόμα μία λαϊκή δίκη.  

Ο ρόλος της αστυνομίας, στην προκειμένη, δεν είναι να σπιουνιάζει και να κάνει πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους. Ούτε οι δημοσιογράφοι, με κακογραμμένα μάλιστα κείμενα, να λειτουργούν αντιδεοντολογικά. 

Από την αστυνομία ζητείται να κάνει απλά τη δουλειά της. Όσο για τους συναδέλφους, ας αρκεστούν να βεβαιώνονται ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και ας κάνουν κι αυτοί τη δική τους, έχοντας κατά νου τα μαθήματα που διδάχθηκαν στο πρώτο έτος των σπουδών τους. 

Loader