Η είσοδος στο Perroquet Night Club στην Αμμόχωστο

Η είσοδος στο Perroquet Night Club στην Αμμόχωστο

Το ξακουστό νυχτερινό μαγαζί όπου είχαν εμφανιστεί οι ABBA

Ανάμεσα σε δεκάδες, σοκαριστικές εικόνες που δυσκολεύεται να τις επεξεργαστεί και να τις αποδεχτεί ο ανθρώπινος νους, σε χθεσινή επίσκεψη στην πόλη φάντασμα κοντοσταθήκαμε στην είσοδο του ξακουστού κλαμπ Perroquet, ενός δημοφιλούς νυχτερινού μαγαζιού της εποχής, το οποίο βρισκόταν εντός του Esperia Tower στην περίφημη οδό Δημοκρατίας.

Στην αρχή λοιπόν του τότε εμπορικότερου και διασημότερου δρόμου της Αμμοχώστου, στέκει ακόμα, σχεδόν μισό αιώνα μετά την εγκατάλειψη, η πινακίδα του Perroquet Night Club: 

fafaf

Η είσοδος του ονομαστού τότε club, που θα μπορούσε να αποτελεί σημερινό χιπστερομάγαζο σε κεντρική συνοικία δυτικής μεγαλούπολης, βρισκόταν εντός μιας στοάς στον πύργο Esperia.

To Perroquet ήταν αρκετά αγαπητό στη νεολαία της Αμμοχώστου και στις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονταν πριν τον πόλεμο την πόλη ενώ άξια αναφοράς είναι η εμφάνιση των ABBA στο κλαμπ τον Απρίλιο του 1970.

φαφαφα

Τμήμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, που για 46 και πλέον χρόνια αποτελεί την πόλη - φάντασμα της Κύπρου, άνοιξε τις προάλλες για το κοινό, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ξεκάθαρης παρέμβασης του καθεστώτος Ερντογάν υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στις εκλογές που γίνονται σήμερα, Κυριακή, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, επιτρέπεται η είσοδος στην οδό Δημοκρατίας και σε λίγα πέριξ δρομάκια καθώς και σε τμήμα του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό. 

Loader