Η Γιώτα Κουφαλίδου και το ΔΗΚΟ

Η Γιώτα Κουφαλίδου και το ΔΗΚΟ

Αν το 2021, η επιλογή celebrities στα ψηφοδέλτια δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο απελπισίας ενός κόμματος που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθoύν οι ασόβαρες προθέσεις του;

Πήρε το μάτι μου ένα post που έκανε στον λογαριασμό του ο Μαρίνος Νομικός για την πιθανότητα συμπερίληψης της Γιώτας Κουφαλίδου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και το παραθέτω αυτούσιο: “Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ η Κουφαλίδου, γιατί η απελπισία γράφεται με Γιώτα”. Κι ενώ εγώ προσωπικά βρήκα το ποστ πανυπέροχα αστείο και εύστοχο, διάβασα με έκπληξη τα σχόλια από κάτω, με αρκετούς να τον κράζουν κακίζοντας τον για μισογυνισμό, σεξισμό και διάφορα άλλα. 

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: δεν επιχειρώ να μιλήσω εξ’ονόματος του, ούτε και χρειάζεται δικηγόρο υπεράσπισης ο Μαρίνος Νομικός. Το γεγονός ότι με τον Μαρίνο αρθρογραφούμε και οι δύο στον ίδιο όμιλο, ουδεμία σχέση έχει με την πρόθεση μου να ερμηνεύσω τι εισέπραξα εγώ ως δέκτης αυτού που διάβασα. 

Έχουμε λοιπόν ένα ΔΗΚΟ που διατυμπανίζει ότι πιο ενωμένο από ποτέ ετοιμάζεται να ριχτεί στην μάχη των βουλευτικών εκλογών. Σε μια χρονική συγκυρία στην οποία η απαξίωση όλου του πολιτικού τόξου από το κοινωνικό σύνολο είναι πιο έκδηλη από ποτέ, τα κόμματα φαίνεται να συνεχίζουν αμέριμνα τις διεργασίες τους για την ανάδειξη υποψηφίων λες και δεν συμβαίνει τίποτα γυρω μας. Με παρωχημένες και παρελθοντικές τακτικές, το ΔΗΚΟ προφανώς θεωρεί ότι το να εκμεταλλευτεί την δημοτικότητα της Γιώτας Κουφαλίδου είναι ο σωστός τρόπος να διατηρήσει ποσοστά στις επικείμενες εκλογές. Αυτό ακριβώς είναι που στηλιτεύει στο σχόλιο του ο Μαρίνος προβάλλοντας ναι, την υφέρπουσα ’απελπισία’ που κυριαρχεί στο Δημοκρατικό Κόμμα ώστε να έχουν οδηγηθεί σ’αυτή την επιλογή. 

Για μένα, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι δεν είναι το πρόσωπο ο στόχος του αστεϊσμού. Τουναντίον, από το σχόλιο αυτό προκύπτει μια αναγνώριση της δύναμης που φέρει ως όνομα η ασφαλώς επιτυχημένη Γιώτα Κουφαλίδου - εξού και η επιλογή της από το ΔΗΚΟ. Γράφουν πολλοί στα σχόλια από κάτω ότι ‘σιγά, είδαμε και τι έχουν κωμίσει οι επαγγελματίες πολιτικοί καρχαρίες σ’αυτή την πολύπαθη Βουλή - ας μπει και νέο αίμα’ μήπως δούμε κάτι άλλο. Καμία διαφωνία σε αυτό. Αν όμως το 2021, η επιλογή celebrities στα ψηφοδέλτια δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο απελπισίας ενός κόμματος που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθoύν οι ασόβαρες προθέσεις του; 

Loader