Η Μάρλεν είναι η εκατομμυριούχος που δεν θέλει τα λεφτά της

Η Μάρλεν είναι η εκατομμυριούχος που δεν θέλει τα λεφτά της

Θέλει να προσφέρει την περιουσία της σε αυτούς που το έχουν ανάγκη

Η Μαρλέν Ένγκελχορν είναι μόλις 29 ετών και είναι από τους πιό πλούσιους ανθρώπους στην Αυστρία.Η οικογένειά της ίδρυσε την φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Mannheim (σήμερα Roche). Η γιαγιά της Μαρλέν Τράουντι Ενγκελχορν-Βεκιάτο έχει υπό την ιδιοκτησία της την BASF.

Αν πεθάνει η γιαγιά της κάποια μέρα, η Μαρλέν  θα κληρονομήσει εκατομμύρια ευρώ, πιθανώς και δισεκατομμύρια. Λέει όμως πώς θέλει το 90% να το προσφέρει για να ωφελήσει το ευρύ κοινό.

Η Μαρλέν συνυπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους 100 εκατομμυριούχους από εννέα χώρες μια ανοιχτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες επιχειρήσεων ζητώντας μόνιμο ετήσιο φόρο περιουσίας για τη μείωση της ακραίας ανισότητας και τη δημιουργία εσόδων για τη βιώσιμη αύξηση των δημόσιων υπηρεσιών όπως η υγειονομική περίθαλψη.

Διάβασε Επίσης: Η ιστορία της Αφγανής pornostar και το σχέδιο του πατέρα της να τη σκοτώσει

«Για να το θέσουμε απλά: Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, πρέπει να φορολογήσετε τους πλούσιους. Ο κόσμος – κάθε χώρα – πρέπει να απαιτήσει από τους πλούσιους να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Φορολογήστε εμάς τους πλούσιους, και φορολογήστε μας τώρα», έγραφαν στην επιστολή που έστειλαν στο Φόρουμ του Νταβός οι 100 εκατομμυριούχοι. Σε μια περίοδο που οι 10 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη έχουν διπλασιάσει τον πλούτο τους από την αρχή της πανδημίας.

«Απλά στάθηκα τυχερή»

Οπως εκμυστηρεύεται η Μαρλέν σε συνέντευξή της στο γερμανικό δίκτυο n-tv, απλώς στάθηκε τυχερή. «Δεν κατάφερα τίποτα, δεν έκανα καμία δουλειά γι' αυτό». Και αυτός είναι ο λόγος που θέλει να προσφέρει την περιουσία της σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εργάζεται για αυτόν τον στόχο, μετέχοντας  στην πρωτοβουλία δεκάδων πλουσίων « Tax me now»-Φορολογήστε με τώρα!

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader