Το ημερολόγιο μιας εγκλωβισμένης Λεμεσιανής

Το ημερολόγιο μιας εγκλωβισμένης Λεμεσιανής

Ένα unfiltered παραλήρημα.

Σήμερα όλο το Πισσούρι ακούει Νταλάρα.  “Oι ελέ- οι ελεύθεροι κι ωραίοι ζουν σε κα - ζουν σε κάποιος φυλακές, μες τα τείχη που’χει κτίσει ο καθένας για να ζήσει τις μεγά -τις μεγάλες του στιγμές”.   

Ηθικόν ακμαιότατον, ψυχική υγεία στο ναδίρ.  

Κατέβασα ένα app για ασκήσεις προσώπου πεπεισμένη ότι αυτή είναι η μόνη και σημαντικότερη μέθοδος αντιγήρανσης. Μέχρι το βράδυ είχε πιαστεί το στόμα μου.

Kαι μετά; Yποχρεωτική ανάγνωση της Μadame Bovary στην πλατεία του χωριού. «Είναι τόσο γλυκό, ανάμεσα από τις απογοητεύσεις της ζωής να μπορείς να μεταφέρεσαι με την ιδέα σε χαρακτήρες ευγενικούς, σε αγνές αγάπες και εικόνες ευτυχίας. Όσο για μένα, ζώντας εδώ, μακριά από τον κόσμο, αυτά έχω για μοναχή μου διασκέδαση· αλλά στη Γιονβίλ είναι τόσο λίγα τα μέσα». 

Όπου Γιονβιλ = Λεμεσός. 

Τα σύνορα μας είναι στο Μόντε Καπούτο, said no one, ever. 

Στη Λευκωσία περι άλλων τυρβάζουν. Να δεις που θα γιορτάσουν και καρναβάλι κι εμείς θα είμαστε ακόμα ελεύθεροι πολιορκημένοι. 

Είδα στον ύπνο μου ότι κατέβηκε υποψήφια με το ΑΚΕΛ η Alexandria Ocasio-Cortez και πηγαίνοντας να ψηφίσω, είπα “ποτέ μη λες ποτέ”. 

Ο Δημήτρης Συλλούρης είναι καλά; Υπάρχει κάποιο νεότερο; 

Μέσα σε 15 λεπτά συνομιλίας, η φύσει πεσιμίστρια μαμά μου έχει επαναλάβει 5 φορές τη φράση ‘ η κατάσταση είναι τραγωδία’.  Το υπομένω στωικά. Θέλω να της το κλείσω βέβαια γιατί περιμένω από στιγμή σε στιγμή τηλεφώνημα από το ΔΗΚΟ για να κατέβω στις εκλογές. Θα πω ναι. 

Η χαμένη ομορφιά της ζωής δεν είναι οι μέρες που δεν ζήσαμε αλλά αυτές που μας βρίσκουν στον καναπέ περιμένοντας ν’ακούσουμε τα κρούσματα της επόμενης μέρας. 

Τα δωρεάν δειγματάκια καλλυντικών έχουν ημερομηνία λήξης. 

Μέσα στο πέρασμα της ανθρώπινης ιστορίας, έχουμε θεοποιήσει κόσμο και κοσμάκη. Στους Αιγύπτιους ήταν η λατρεία προς τον ήλιο, στους Αρχαίους το Δωδεκάθεο και σε μας η ασίγαστη εμμονή με το celebrity culture και τους influencers. Tώρα που με την πανδημία τους βαρεθήκαμε όλους, τώρα που κλεισμένοι στα σπίτια μας δεν μας νοιάζει τι κάνει η JLO στο Beverly Hills, τι θα κάνουμε; Όχι τίποτ’άλλο αλλά τελειώνει και το GNTM σ’ ένα μήνα.  

Loader