Ινδή φοιτήτρια έφυγε από την Ουκρανία με αγκαλιά τον σκύλο της και άθελα της έγινε viral

Ινδή φοιτήτρια έφυγε από την Ουκρανία με αγκαλιά τον σκύλο της και άθελα της έγινε viral

«Είμαι φοιτήτρια ιατρικής- μας διδάσκουν να σώζουμε ζωές χωρίς διακρίσεις»

Η Arya Aldrin είναι μια 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής που έφυγε πρόσφατα από την Ουκρανία και μαζί της πήρε το Σιβηρικό Χάσκι της, την πέντε μηνών Zaira, αφού όπως -εύλογα- δήλωσε: «Θα ήταν εγωιστικό να αφήσω πίσω τον σκύλο μου».

Η Arya με την Zaira εγκατέλειψαν την Ουκρανία, δύο μέρες πριν τη ρωσική εισβολή. Και ενώ πολλοί Ινδοί φοιτητές επέστρεψαν στην πατρίδα τους μαζί με τις γάτες και τα σκυλιά τους, η Arya ξεχώρισε και έγινε viral, όταν μια φωτογραφία της που είχε αγκαλιά την Zaira μέσα σε ένα λεωφορείο για τα ρουμανικά σύνορα έκανε το γύρο του διαδικτύου. 

Η φωτογραφία και γενικότερα το θέμα αν πρέπει ή όχι να πάρεις μαζί το κατοικίδιο σου σε μια τέτοια κατάσταση πολέμου προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν οι κακεντρεχείς έσπευσαν να αναρωτηθούν αν η ινδική κυβέρνηση θα έπρεπε να φιλοξενεί ζώα σε πτήσεις εκκένωσης όταν την ίδια στιγμή κινδύνευαν άνθρωποι. 

Διάβασε Επίσης: Ουκρανοί στρατιώτες χορεύουν στο TikTok και γίνονται viral

Αντίθετα όμως, η Arya υποστήριξε ότι η Zaira δεν έπιανε χώρο που προοριζόταν για ανθρώπους αλλά ταξίδεψε σε ένα κλουβί στην πτήση από τη Ρουμανία στο Δελχί. «Είμαι φοιτήτρια ιατρικής- μας διδάσκουν να σώζουμε ζωές χωρίς διακρίσεις. Εξάλλου αν την άφηνα πίσω, δεν θα βοηθούσε κανέναν» υπογράμμισε η 20χρονη. 

3

Η Arya απέκτησε την Zaira ενώ ήταν φοιτήτρια στην Ουκρανία και οι δυο τους δέθηκαν πολύ γρήγορα. Όταν έμενε μόνη στο σπίτι επειδή η Arya πήγαινε στα μαθήματα της, η Zaira αρνιόταν να φάει και περίμενε με ανυπομονησία την Arya να επιστρέψει.

Η σκέψη να αφήσει μόνη τη Zaira ή να την δώσει αλλού για να επιστρέψει στην Ινδία ήταν κάτι που δεν μπορούσε να δεχθεί η Arya. «Ό,τι κι αν γίνει, δεν μπορώ να αφήσω τη Zaira. Ήξερα ότι κανένας άλλος δεν θα την αγαπούσε ούτε θα την φρόντιζε όπως εγώ», λέει.

Όταν η μόνη επιλογή ήταν η εκκένωση της χώρας, η μητέρα της Arya στήριξε την απόφαση της κόρης της να φέρει μαζί τη Zaira και ενώ ο πατέρας της αρχικά διαφώνησε, τελικά υποχώρησε. Έτσι, εν μέσω χάους, η 20χρονη κατάφερε τελικά μέσα σε μια μέρα να βρει διαβατήριο για κατοικίδια, χαρτιά εμβολιασμού και μικροτσίπ και να ταξιδέψει με την τετράποδη φίλη της. 

1

Έτσι, το ταξίδι των δύο τους για την επιστροφή στην Ινδία ξεκίνησε. Η 20χρονη κοπέλα εφοδιάστηκε με φαγητό αλλά και σκυλοτροφή. Η πλάτη της Arya πονούσε αλλά όταν η Zaira άρχισε να κουτσαίνει και φαινόταν στενοχωρημένη, τότε συνειδητοποίησε πως θα χρειαζόταν να την κουβαλήσει. «Όταν την σήκωσα, απλώς ακούμπησε στον ώμο μου σαν μωρό», θυμάται η Arya, αν και η Zaira ζυγίζει περίπου 16 κιλά.

Όπως θυμάται η 20χρονη η διαδρομή ήταν δύσκολη. «Πρέπει να στεκόμουν στο ένα πόδι πάνω από μία ώρα. Απλώς καθόμουν εκεί αγκαλιά με τη Zaira και έκλαιγα, ευχόμενη να μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο Βινιτσκά ακόμα κι αν ήταν επικίνδυνο», λέει. Η αναμονή για το υπόλοιπο  ταξίδι ήταν πολύ δύσκολη, η 20χρονη αναγκάστηκε να πετάξει μέρος της σκυλοτροφής για να γλιτώσει βάρος από τις αποσκευές της, στη συνέχεια χρειάστηκε ένα κλουβί για το ταξίδι της Zaira, ενώ σε μια από τις πτήσεις δεν επιτρέπονταν τα ζώα. 

Διάβασε Επίσης: Λιθουανία: Μετονόμασε το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας σε «Οδό Ουκρανών Ηρώων» 

Η νεαρή κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ταξίδι, μέχρι να φτάσει στον προορισμό της η ιστορία της είχε γίνει είδηση και ένας υπουργός της πολιτείας Κεράλα είχε γράψει ένα μήνυμα στο Facebook, επαινώντας την. 

1

Όταν η Ayra και Zaira κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο του Κοτσί, τις υποδέχτηκε μια ορδή δημοσιογράφων που ήθελαν να τους πάρουν συνέντευξη. Η Zaira προσαρμόστηκε εύκολα στη ζωή του Munnar, ενώ η Arya δηλώνει γελώντας ότι: «στην πραγματικότητα ζηλεύω λίγο- η Zaira δείχνει να προτιμά να περνά χρόνο με τη μητέρα μου από εμένα». 

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Loader