Το «καλό παιδί» της Νέας Σμύρνης

Το «καλό παιδί» της Νέας Σμύρνης

Το «καλό παιδί» που «ποτέ δεν έδειξε τέτοια στοιχεία»

Κάνει το γύρο του διαδικτύου το συμβάν στη Νέα Σμύρνη και τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη νεαρή γυναίκα γιατί «ένα καλό παιδί» -όπως τον χαρακτήρισε ο πατέρας του- έτσι αποφάσισε, έτσι ήθελε και έτσι έκανε.

Γράφει η Μαριάννα Νικολάου

Κάνει το γύρο του διαδικτύου το συμβάν στη Νέα Σμύρνη και τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη νεαρή γυναίκα γιατί «ένα καλό παιδί» -όπως τον χαρακτήρισε ο πατέρας του- έτσι αποφάσισε, έτσι ήθελε και έτσι έκανε. 

Και να σου και οι δηλώσεις που έχουμε ακούσει άπειρες φορές για πολλούς δράστες από τους δικούς τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον πατέρα: «Είναι πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο», «ποτέ δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία», «το παιδί μου είναι τέλειο».

Όχι. Το παιδί σου δεν είναι τέλειο. Το παιδί σου διέπραξε ένα έγκλημα, το παιδί σου μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερο κακό, το παιδί σου πρέπει να τιμωρηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του και εσύ χρειάζεται να ανοίξεις τα μάτια σου.

Εσύ. Εσύ που αγόρασες τα μπλε μπαλόνια όταν γεννήθηκε και έτρεξες στο μαιευτήριο, με το δωμάτιο πνιγμένο στο μπλε και με αρκουδάκια It’s a Boy!

Εσύ που φούσκωνες το στήθος με περηφάνια, όταν σου έλεγαν «τον σκάρωσες τον γιο ε;;;». Εσύ που του αγόραζες μπάλα, ποδήλατο και αυτοκινητάκια όταν ήταν παιδί. 

Εσύ που ήθελες να του δώσεις τον κόσμο λοιπόν, έκανες κάπου λάθος. Έτσι, απευθύνομαι γι’ άλλη μια φορά σε σένα. 

Πες στο γιο σου ότι δεν έχει δικαίωμα να τρομοκρατεί, ότι δεν έχει δικαίωμα στο σώμα κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του. 

Πες του ότι η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να περπατάει τη νύχτα χωρίς να φοβάται τον ίσκιο της, χωρίς να ανησυχεί αν την ακολουθεί κάποιος με το πουλί έξω, χωρίς να πρέπει να κρατάει τα κλειδιά της ή κάποιο σπρέι έτοιμη να αμυνθεί. Πες του ότι έχει το δικαίωμα να φτάνει σώα και αβλαβής στον προορισμό της. 

Πες του ότι η δική του ευχαρίστηση/ ηδονή/ διέγερση, δεν είναι πάνω από τα δικαιώματα ή τη ζωή κάποιου άλλου. Πες του ότι αν νιώσει την επιθυμία να βλάψει κάποιον για να αντλήσει ικανοποίηση ή σεξουαλική διέγερση να ζητήσει βοήθεια. Έγκαιρα. 

Δεν χρειάζεται να υπάρξει κι άλλη Ελένη Τοπαλούδη, Σούζαν Ίτον και άλλες τόσες για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο πιο ανθρώπινο.

Και τέλος, εσύ, όταν το καμάρι σου κάνει μαλακίες, όταν βιάζει, όταν τρομοκρατεί ή παρενοχλεί, μην τον καλύπτεις.

Και εσύ, εσύ που ήθελες να του δώσεις τον κόσμο λοιπόν, μην ξεχνάς ότι και ο κόσμος θα ζητήσει να πάρει κάτι από αυτόν μια μέρα. Και αυτό το κάτι, τώρα, είναι η τιμωρία του.

Loader