Κρουσμένοι του κόσμου μην ενωθείτε

Κρουσμένοι του κόσμου μην ενωθείτε

Σας εκλιπαρούμε, μην ενωθείτε

Με “έμπνευση” τα χθεσινά με τις κεραίες και την ανοησία #thapethanoumeoloi που μας κρούζει

Γράφει η Ελένη Βασιλείου 


Κυπριακό καλοκαιράκι, τριανταεφταράκι (προς το παρόν) και παραλία δαγκωτό. Κυριακή που μας πέρασε μπαίνω σε περίπτερο πλησίον της θάλασσας για λαδάκι με μυρωδιά καρύδας, εφημερίδα και νερό. Μέχρι να χτυπήσει τα διάφορα ο κύριος, χαζεύω τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα στην ταμειακή κι εστιάζω σ’ ένα περιεργούλι συγκεκριμένο. “Αυτό τι είναι;”, “Κόφκει ακτινοβολία μάνα μου, που τα κινητά τζαι τούτα ούλλα. Εννά μας βάλουν τζαι τζείνο το 5G τώρα, άκουσες;”. Χαμογελώ με την πρωινή επιστημοσύνη, που ουδεμία σχέση έχει με την συμπεριφορά της οποιασδήποτε ακτινοβολίας σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, απαντώ πως κάτι έχει πιάσει το αυτί μου, χαιρετώ. 

Ένα πενθήμερο μετά, ξυπνώ με την είδηση ότι έχουμε καινούργιο περιστατικό εμπρησμού σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Παλώδιας στη Λεμεσό. Κάποιοι άλλοι “επιστήμονες”, προφανώς πιο άκτιβ -και επικίνδυνοι- απ’ τον κυριούλη με το αυτοκόλλητο στο περίπτερο, πήγαν χθες βράδυ κι έκαψαν “κεραίες 5G”. 

Οι κύριοι ετούτοι λοιπόν, που μοστράρουν σε βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, έθεσαν φωτιά σε καλώδια ακόμη τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προκαλώντας ζημιές που θα επηρεάσουν για βδομάδες την επικοινωνία και χρειαστεί βδομάδες ολόκληρες για να τις φιξάρουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Το γεγονός, βεβαία, ότι μέρες όμορφες και καλοκαιρινές που διανύουμε, δεν φύσηξε αεράκι και δεν θρηνήσαμε θύματα απ’ όλη αυτή την κρουσμένη (διπλής ανάγνωσης) υπόθεση, το λες και “τύχη”. 

Να υπενθυμίσουμε ότι απ’ το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας ανακοινώθηκε ότι στα μέσα του μήνα που τρέχει θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης της εγκατάστασης κεραιών 5G στην Κύπρο. Μία διαδικασία που για να προχωρήσει και να γίνει η εγκατάσταση γίνεται σε συνεννόηση και με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Και οι συμφωνίες που έχουν γίνει, για να έχει ετούτο εδώ το νησί φουλ κάλυψη μέχρι το 2023, διέπονται από κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία και διατηρεί τα αυστηρότερα όρια ακτινοβολίας στον κόσμο. 

Η ντιλιά με το 5G, η οποία αναδεικνύεται σε νέα θεωρία συνομωσίας επιπέδου “ο Bill Gates θέλει να μας εμφυτεύσει τσιπ στον καρπό”, “η Γη είναι επίπεδη” και “ο Michael Jackson ζει”, είναι ξεκάθαρη. Τα οφέλη απ’ την εγκατάσταση αυτή όσον αφορά στην διαχείριση πόρων, το περιβάλλον και την γεωργία, τις μετακινήσεις μας, την επικοινωνία γενικότερα είναι πολλά. Ανοίγοντας επιπλέον και τα σημαντικά κεφάλαια παιδείας και υγείας, αντιλαμβανόμαστε ότι τα οφέλη που αφορουν στην εκπαίδευση αλλά και την νευραλγική τηλεϊατρική είναι τεράστια. 

Με λίγα λόγια, καλό είναι πριν πιάσεις τα σπίρτα, κολλήσεις το αυτοκόλλητο της παρηγοριάς του παροξυσμού και μουρμουράς όπου βρεθείς κι όπου σταθείς ότι ο Σόρος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει παρά να ασχολείται μαζί σου, να κάτσεις να διαβάσεις πέντε πράματα και να ενημερωθείς. Όχι από “ιατρικά” και “επιστημονικά” σάιτς συγγενικά του πενταποστάγματος μονίμως σε “ετοιμοπόλεμη” κατάσταση. 

Οπότε, φιλαράκο, οι έρευνες πάνω σε ποντίκια (διάβασε εδώ) που “μαρτυρούν” τα διάφορα πάνω στα οποία βασίζεσαι δεν αποτελούν ευαγγέλιο. Και την εν λόγω κατάταξη της λίστας του ΠΟΥ, που αφορά στην επικινδυνότητα, ας γίνει κατανοητό πλέον, στηρίζεται στη βάση των αποδείξεων ότι κάτι δεν προκαλεί προβλήματα υγείας και όχι ότι όντως προκαλεί. Για παράδειγμα, δεν έχει αποδειχτεί ότι η σοκολάτα δεν προκαλεί καρκινογένεση, παρότι δεν υπάρχουν και οποιεσδήποτε αποδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει. Συνεπώς, η σοκολάτα κατατάσσεται στη  κατηγορία των «πιθανών καρκινογενών». Τώρα, σχετικά με  τις εκπομπές από κινητά και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο ΠΟΥ, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αντιπροσωπεία Έρευνας για τον Καρκίνο, έχει κατατάξει τον κίνδυνο από τις εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων, κράτα την ανάσα σου, στην ίδια κατηγορία κινδύνου με τον καφέ, τα τουρσιά και την αλόη βέρα. Δηλαδή στην κατηγορία των «πιθανών καρκινογενών», που στην ουσία σημαίνει ότι σε 30 χρόνια ερευνών δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η έκθεση στην ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον άνθρωπο». Σημείωσε κιόλας ότι τα αλκοολούχα ποτά, το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά εντάσσονται σε κατηγορίες υψηλότερου κινδύνου.

Οπότε κάτι παρανοικά του τύπου ξυλοφορτώνω τον υπάλληλο της εταιρείας επικοινωνιών (διάβασε τα σχετικά παρανοικά εδώ), που είδαμε να παίζουν σε άλλες χώρες, επειδή θέλουν να μας #thapethanoumeoloi, δεν είναι σε καμία περίπτωση παράδειγμα προς μίμηση. 

Το 5G δεν έρχεται παρά να ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό την real time επικοινωνία που θα απέχει παρασάγγας απ’ την υφιστάμενη, για να στηρίξει τα προγράμματα των έξυπνων πόλεων (διάβασε εδώ το σχετικό για Αβέιρο της Πορτογαλίας) και να υποβοηθήσει σε χρόνο, χρήμα και χωρίς να αφήνει περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τον τρόπο που κινούμαστε, λειτουργούμε, εκπαιδευόμαστε και υπάρχουμε ως επισκέπτες σε τούτη την ζωή. 

 

Τώρα, ο καθείς που με το που σιμώνουν εκλογές βγαίνει για ψηφοθηρική αλίευση στο σεργιάνι σε πείθει (παγκόσμιο το παράδειγμα - δεν είναι εφεύρεση κυπριακή), ή αν καίγεσαι να προλάβεις το χιομουριστικό hashtag #thapethanoumeoloi, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις κρουσμένος ως είσαι στην οικία σου (όλοι οι κρουσμένοι στα σπίτια τους) και να μην θέτεις, πρώτα απ’ όλα, σε κίνδυνο περιοχές και ανθρώπους κρούζοντας κεραίες. 

Ως το 2023 θα έχουμε φουλ κάλυψη 5G γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή μας ως ευρωπαϊκό κράτος που είμαστε και γιατί αυτό θα μας μπάσει στη νέα εποχή που έρχεται και που ξεμακραίνει απ’ τα ταχυδρομικά περιστέρια, τα σήματα καπνού και ό,τι άλλο οραματίζονται να επαναφέρουν κάποιοι κρουσμένοι. 

Να ηρεμήσουμε λιγάκι γιατί με τον καύσωνα που μας έρχεται, τα πράγματα δυσκολεύουν. Ας μην τα καίμε μόνοι μας. 

 

Loader