Το live streaming είναι το Live Aid του 2020

Το live streaming είναι το Live Aid του 2020

Πρόκειται για πανδημία και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάτσουμε σπίτι μας, ελπίζοντας πως θα συμβάλλουμε στο να flattern την curve, τη στιγμή που η δική μας κωλοϋριση, δεν θα χωρά της εξώπορτας

Όσο είμαστε σπίτι μας, κάνοντας απολύτως τίποτα και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη σωτηρία της ανθρωπότητας, ελπίζουμε να μην μας τελειώσει το κρασί και πέσει το wifi. Βασικά μην πέσει το wifi, καθώς online παραγγελία για delivery κρασιού γίνεται. Από το σπίτι ενημερωνόμαστε online και μέσω live streaming από έγκυρες και ενημερωμένες πηγές του εξωτερικού, καθώς η κυπριακή τηλεόραση απέτυχε οικτρά, παταγωδώς και χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια να ξανακερδίσει την εκτίμησή μας να μας ενημερώσει έγκυρα και χωρίς συμπτώματα κιτρινίλας.

Τα κοπελούθκια μας συντονίζονται για να κάνουν τα μαθηματά τους online, τουλάχιστον όσα φοιτούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ή σε κάποια πανεπιστήμια, παρακολουθούν μανιωδώς την υπέροχη πρωτοβουλία του Μουσείο Παραμυθιού και φορούν τις τουτού τους συνεχίζοντας τον χορό και το μπαλέτο, αποκλειστικά και μόνο στα άμεσα αντανακλαστικά και την άσβεστη φλόγα των υπέροχων δασκάλων χορού τους.

Σε αυτό το σημείο μια μικρή μνεία στη γελοιωδέστατη, της τελευταίας στιγμής, χωρίς καμία οργάνωση και προετοιμασία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει από τους καθηγητές να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική διδασκαλία. Ήταν κάτι αντίστοιχο με τις εγκυκλίους που έστελνε ζητώντας να απολυμαίνουν τα χέρια με αντισηπτικό καθηγητές και μαθητές πριν μπουν στις τάξεις, χωρίς ποτέ όμως να στείλουν αντισηπτικά στα σχολεία. Θα ήσασταν απλώς ανίκανοι αν δεν ήσασταν θανατηφόρα επικίνδυνοι. Όσο η μικρή φοράει τουτού, εγώ γυμνάζομαι με τον Ricardo μέσω της Black Lemon.

Είναι εντυπωσιακό, παρόλα αυτά στην Κύπρο, πρώτοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό σπάσιμο του lockdown, οι γυμναστές. Ενδεχομένως να οφείλεται στη σαδιστική επιθυμία τους να μας κάνουν να πονάμε, κλαίμε, υποφέρουμε και παρακαλούμε να σταματήσουν. Όπως και να έχει, συνεχίζουν να γυμνάζουν με live streaming ή δημιουργώντας homemade videos τα οποία αποστέλλουν στους φανατικούς τους πελάτες.

Την ίδια ώρα στην αλλοδαπή, ο Chris Martin των Coldplay, με μια χαριτωμένη αφέλεια, καθώς για πρώτη φορά έδινε συναυλία χωρίς κοινό, έκανε live streaming, ζητώντας να μείνουμε όλοι στο σπίτι, να παραμείνουμε ασφαλείς και να μην ανησυχούμε υπερβολικά καθώς όλοι είμαστε #TogetherAtHome.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chris played a mini gig at home earlier today on IG Live. @glblctzn @WHO @JohnLegend #TogetherAtHome

A post shared by Coldplay🌙☀️ (@coldplay) on

Αν είναι να μείνω σπίτι έχοντας τη δυνατότητα να ακούσω τον Chris Martin να μου αφιερώνει τραγούδι, ξέρεις κάτι; Θα το κάνω. Ο πιο sexy ανδρας του κόσμου σύμφωνα με το People, έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα και θα συνεχίζει να το κάνει κάθε μέρα. Ο John Legend έδωσε τη δική του “συναυλία“, παίζοντας στο πιάνο του, έχοντας στο background τα καλογυαλισμένα Grammys του. Δεν ήταν ανάγκη να το κάνει αλλά είχε την ανάγκη να το κάνει. Όπως και η P!nk και μια πλειάδα άλλων καλλιτεχνών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To make you feel my love 😍 rehearsals

A post shared by P!NK (@pink) on

Σε αυτό το σημείο, και μιας και τα σημεία των καιρών μας έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση, να σκεφτούν οι παροχοι στην Κύπρο με ποιο τρόπο θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να διατηρήσει την mental health του και μια υποτυπώδη επαφή με την κανονικότητα. Μπορεί να μην αυξήσουν το κέρδος τους αλλά θα πολλαπλασιάσουν τους brand lovers τους.

Loader