Μα πόσο κιλιτζιρκό ρε κουμπάρε; 

Μα πόσο κιλιτζιρκό ρε κουμπάρε; 

Στο skate park που βρίσκεται στον Πεδιαίο, στον Δήμο Λακατάμειας, η κατάσταση το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου, ήταν αποκαρδιωτική

Μέσα, έξω, γύρω και κοντά στο skate park, τα πλαστικά κυρίως μπουκάλια νερού που ήταν πεταμένα κατάχαμα, θα έκαναν την Greta να τραβήξει τις κοτσίδες της. Προσωπικά κοτσίδες δεν έχω, αλλά τράβηξα αρκετά video και φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως το κιλιτζιρκό ανταγωνίζεται την ανικανότητα στη νήσο ταύτη. 

Ως κύπριοι δεν είμαστε γνωστοί για τις περιβαλλοντικές μας ανησυχίες, ούτε για τους καλούς μας τρόπους. Τουναντίον. Δεν υπάρχει η παιδεία, ούτε η ανατροφή για μας ενδιαφέρει αρκετά, να μας απασχολεί ιδιαίτερα και να δραστηριοποιηθούμε  ελάχιστα. 

skate2

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το skate park παρουσιάζει αυτή την εικόνα, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία, χωρίς να έχω πολλές ελπίδες πως θα κινητοποιηθεί ο Δήμος, ελπίζω όμως πως θα ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χώρο. 

Αίσχος για αυτούς που τα πετάνε και ντροπή για όσους αδιαφορούν να τα μαζέψουν

Πού θα το πετάξουν αν δεν υπάρχουν άδειοι κάδοι; Να το πάρουν μαζί τους είναι η σύντομη απάντηση. Να το πετάξουν έσσω τους. Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το πάρκο, οι κάδοι δίπλα στις πόρτες είναι πάντοτε γεμάτοι. Όσοι όμως χρειάζεται να κάνεις πέντε βήματα για να εναποθέσεις τα σκουπίδια σου, είναι άδειοι συνήθως. Δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις skate πέντε ώρες αλλά τα πέντε βήματα σε κουράζουν. Τράβα με το skate καλέ μου! 

skate2

Βέβαια η ευθύνη του Δήμου Λακατάμιας είναι ακόμη πιο μεγάλη. Σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε για να προσελκύει κόσμο, και ευτυχώς έχει πετύχει τον στόχο του, δεν φροντίζεις όχι μόνο να τον κρατάς καθαρό αλλά να επιτρέπεις στον επισκέπτη να πίνει νερό, να κάνει ανακύκλωση και να του δώσεις την ευκαιρία να φροντίσει τον χώρο πετώντας τα σκουπίδια του; 

Πόσο κιλιτζιρκό πιόν;

hfjdkkdkks

Loader