Μανούλες στο Instagram

Μανούλες στο Instagram

Οι μανούλες στο instagram είναι εξίσου γραφικές με τις θείες στο facebook και οριακά πιο γελοίες από τους “η Γη είναι επίπεδη ψάχτετο”.

μανούλες στο instagram

Δεν ξέρω αν δεν έχετε θείες ή αν έχετε ήδη κάνει mute τις μανούλες στο instagram, αλλά εγώ καταρχάς έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο και επιπλέον αρκετά νεύρα από τα κιλά που έβαλα τις γιορτές. Για αυτό και μόνο, ας μιλήσουμε λίγο για τις κύπριες instagramικές μανούλες. 

Οι μανούλες photoshop είναι η πιο συνήθης κατηγορία και κατά την άποψη μου η πιο ενοχλητική. Η μανούλα photoshop, είναι αυτή που περνά τα πάντα από ένα φίλτρο. Ένα φίλτρο που τη δείχνει λαμπερή, συνεχώς ξεκούραστη, κεφάτη και πρόθυμη, με παιδιά αγγελάκια, με μπουκλωτά μαλλιά και εκπαιδευμένα στα πάντα. Οι μανούλες photoshop είναι ακριβώς όπως οι κύπριες celebrity στο εξώφυλλο του ΟΚ, τεύχος δεκαπενταυγούστου. Με κορμί φιδίσιο, επιδερμίδα τσίτα και ντύσιμο σον-σον. Η πραγματικότητα είναι άλλη και δεν θα ενδιέφερε ποτέ κανέναν αν δεν ενδιαφέρονταν τόσο πολύ αυτές. 

Οι μανούλες κολλητούλες, είναι μια άλλη πολύ διαδεδομένη κατηγορία κυπρίων μανάδων, η οποία θα ήταν απλά γελοία αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη. Πρόκειται για την κατηγορία γυναικών που επιμένουν να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους, ωσάν και είναι τα κολλητάρια τους. Ας αρχίσουμε από τα βασικά: πρόκειται για το παιδί σου και αν το μεγαλώσεις ως τέτοιο, ενδεχομένως να έχεις την ευτυχία να συναναστρέφεσαι σε λίγα χρόνια με έναν υγιές και συγκροτημένο ενήλικα. Το αντίστροφο όμως όχι, δεν είναι υγιές. Ούτε για εσένα αγαπημένη μου, αλλά πρωτίστως όχι για το παιδί. 

Το να ντύνεστε alike, να βάφετε μαζί νύχια και να της βάζει η κομμώτρια εξτέ όσο εσύ περιμένεις να πιάσει η ρίζα, είναι επικίνδυνο. Τρομερά επικίνδυνο. Επίσης καλό θα ήταν να αφήσεις την κόρη στην προεφηβική ηλικία να ζήσει τη στιγμή της και να μη φυτοζωεί στη σκιά της ψωνάρας μάνας που βιώνει τη δεύτερη εφηβεία, επειδή ανακάλυψε το insta και τα botox. 

Οι μανούλες cheerleader, θα είχαν το απόλυτο respect μου αν δεν ήταν τόοοοοοσο loud και ισωπεδωτικές. Δηλαδή μπράβο που το παιδί περπάτησε στους εννέα μήνες, αλλά ξέρεις πως κάποιων τα μωρά μπορεί και να καθυστερήσουν. Δεν είναι ζαβά, απλά παίρνουν το χρόνο τους. Μπράβο που ο γιόκας σου ξέρει τους εφτά σοφούς αλλά πνάσε γιατί δεν αντιλαμβάνεται και τη φιλοσοφία τους. Παπαγαλία και επανάληψη κάνετε. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έ Ε Ερχεται ή αλλιώς it’s cuming 


Οι attention seeker μανούλες είναι οι τα-κάνω-όλα-για-τα-likes-και-δεν-σταματώ-σε-τίποτα. Έχω hashtag για το παιδί λες και κάποιος θα το αναζητήσει, ξέρουμε τα πάντα για το τέκνο σου από τη σύλληψή του μέχρι σήμερα και πίστεψε με έιναι πολύ μεγάλη αχρείαστη πληροφορία. Το ότι έκανες το βλάσταρη ένα minnie you δεν το λες και επίτευγμα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για καραμπινάτη έλλιψη φαντασίας. Είσαι τυχερή που δεν ζεις Γαλλία φιλενάδα, λαλώ σου το. 

Οι  ερωτευμένες με το τέκνο τους μανούλες είναι οι πιο κατάπτυστες. Βαριά λέξη το αντιλαμβάνομαι αλλά να σου εξηγήσω γιατί: Κάθε τους post και μία ιστορία για το πόσο περίμεναν να έρθει και πόσο άλλαξε η ζωή τους όταν κατέφθασε, που πραγματικά το καταλαβαίνω, αλήθεια, το συμπονώ και το συμμερίζομαι. Δεν ασπάζομαι τον τρόπο έκφρασης και την έλλειψη συναισθηματικής μνήμης. Όσο εσύ δυσκολευόσουν εκτιμούσες τη διακριτικότητα και την απουσία περιττών ερωτήσεων, αλλά τώρα ...Για κάθε γυναίκα που κατάφερε να γίνει μάνα, υπάρχουν πολλές που δεν μπορούν ακόμη, ποτέ δεν μπόρεσαν ή το παλεύουν με μεγάλες θυσίες και ειδικά αυτές που πέρασαν από αυτό θα έπρεπε να το θυμούνται καλύτερα. Γνώμη μου. 

Οι μανούλες Manhattan ή άλλως μανούλες Victoria Beckham, είναι αυτές που αγοράζουν μόνο Chanel κορδέλες για τα μαλλιά των παιδιών τους αξίας 600 ευρώ τουλάχιστον, το  σχολικό calendar είναι Smythson, τα parties γενεθλίων είναι στην αλλοδαπή και οι φωτογραφίες πάνω στο ψυγείο έχουν αντικατασταθεί με sur mesure πορτρέτα των ανήλικων από ανερχόμενους ζωγράφους στην οκέλα. Γελοία.  

Οι “ζακέτα-πήρες” μανούλες είναι αυτές που κάτω από κάθε post του παιδιού τους, όχι μόνο θα κάνουν like αλλά και θα σχολιάσουν κάτι σχετικόή και κάτι τελείως άκυρο, μπερδεύοντας τα DM με τα σχόλια και τους φίλους επίσης. Τις λες και χαριτωμένες αλλά πάνω από όλα, όχι αρκετές. 

Loader