Μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού ζωγράφισαν το περιβόητο σχέδιο του Millo

Μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού ζωγράφισαν το περιβόητο σχέδιο του Millo

Του έστειλαν επίσης γράμματα υποστήριξης και του ζήτησαν συγγνώμη «γι' αυτά που έκαναν οι μεγάλοι»

Ο διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνης αναδημοσίευσε το σχετικό ποστ της δασκάλας τους και τους ευχαρίστησε

Μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό ζωγράφισαν στα τετράδιά τους το περιβόητο σχέδιο του street artist Millo, το οποίο είχε σβηστεί πρόσφατα από μεγάλο τοίχο σε κεντρικό σημείο της Πάφου πυροδοτώντας αντιδράσεις και προκαλώντας σάλο για την εξοργιστική ασέβεια απέναντι σ' ένα σημαντικό έργο τέχνης, το οποίο είχε μάλιστα γίνει στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση της δασκάλας των μαθητών, «μέσα στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, μα και της Τέχνης και πάντα σε συνδυασμό με την τρέχουσα επικαιρότητα διαβάσαμε δύο άρθρα σχετικά με την καταστροφή του έργου με τίτλο "Ready" , του γνωστού  street artist Millo. Τα παιδιά στεναχωρέθηκαν που κάτι τέτοιο έγινε στη χώρα μας. Είδαν την ανάρτησή του καλλιτέχνη, κατανόησαν τη στεναχώρια του και τη σύγκριναν με τη δική τους σαν θα ολοκλήρωναν ένα έργο σε ένα λευκό χαρτί και κάποιος θα το τσαλάκωνε και θα το πέταγε».

Στη συνέχεια, σημειώνει η δασκάλα κ. Μαρία Ιζαμπελλα Αχιλλέως, «διαβάσαμε τη βιογραφία του καλλιτέχνη, την τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί, τις θεματικές του, τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που θέλει να στειλει. Ειδαμε κι άλλα έργα του σε άλλες πόλεις του κόσμου και πώς με την τέχνη του δίνει ζωή στα μουντά και γκρίζα κτίρια. Συζητήσαμε για τον σεβασμό που δείχνουμε ως χώρα απέναντι στον πολιτισμό και στους καλλιτέχνες και τι χρειάζεται να αλλάξει».

Είδαν την ανάρτησή του καλλιτέχνη, κατανόησαν τη στεναχώρια του και τη σύγκριναν με τη δική τους σαν θα ολοκλήρωναν ένα έργο σε ένα λευκό χαρτί και κάποιος θα το τσαλάκωνε και θα το πέταγε

Με λίγα μαρκαδοράκια λοιπόν και μπόλικη παιδική φαντασία οι δεκάχρονοι και εντεκάχρονοι  μαθητές του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, στο μάθημα της τηλεκπαίδευσης, λόγω καραντίνας, προσπαθώντας να δώσουν κουράγιο στον Millo αντέγραψαν το δικό του σχέδιο ώστε να παραμείνει για πάντα ζωντανό.

«Μίλησαν για το πώς το έργο του συμβολίζει την ετοιμότητα για απόδραση, για διαφυγή από τον εαυτό μας και από τις πόλεις μας. Μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο που δούλεψε ο καλλιτέχνης. Του έστειλαν στη συνέχεια γράμματα υποστήριξης και του ζήτησαν συγγνώμη για αυτό που έκαναν οι μεγάλοι».

Οι ζωγραφιές των μαθητών:

gsgsg

gsgsg

 

Kαι δύο από τα γράμματα που του έστειλαν:

Γεια κύριε Millo,

είμαι η Θεσσαλία και φοιτώ στο ΙΗ' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, στη Λεμεσό .
Κύριε Millo, έχουμε διαβάσει τα άρθρα για το τι έκαναν στην τοιχογραφία και λυπήθηκα. Έτσι σκέφτηκα να σας προσκαλέσω να έρθετε στο σχολείο μας για να μας κανετε μια ζωγραφιά.
Εκεί σας υποσχόμαστε πως δεν θα τη σβήσουμε ποτέ! Ή αν δεν θέλετε το σχολείο μας ελάτε και στην πόλη μας τη Λεμεσό που έχει πολλά γκρίζα κτίρια.

Ελπίζω να μην σας πλήγωσε τόσο πολύ αυτό που έγινε .

Με αγάπη Θεσσαλία

Σας ζητάμε συγνώμη για αυτό που έκαναν οι μεγάλοι...
Τα παιδιά της Κύπρου

sgsgs

Λίγη ώρα μετά, ο καλλιτέχνης αναδημοσίευσε το ποστ της δασκάλας μέσω της προσωπικής του σελίδας:

Loader