Megxit: Γαλαζοαίματη προδοσία και παγκόσμια φρενίτιδα

Megxit: Γαλαζοαίματη προδοσία και παγκόσμια φρενίτιδα

Από σαγηνευτική debutante που έγινε Πριγκίπισσα, η Meghan έγινε persona non-grata για την αγγλική κοινή γνώμη

O Piers Morgan, ο αντιπαθητικός δημοσιογράφος που έχει όσους φανατικούς υποστηρικτές όσο και πολέμιους μόλις έγραψε στην Daily Mail ένα κείμενο κόλαφος για την απόφαση του Harry και της Meghan να αποσυρθούν, παρομοιάζοντας τους με Kardashian wannabes. “Ποιοί στο διάολο νομίζουν ότι είναι;” αναρωΤιέται ο καυστικός hater του βασιλικού ζεύγους ο οποίος εισηγείται στην Βασίλισσα να τους απολύσει πάραυτα, όση ώρα η Μεγάλη Βρετανία (και το παγκόσμιο) παρακολουθεί τα εν οίκω της βασιλικής οικογένειας να γίνονται εν δήμω μέσα από την πρωτοφανή κίνηση του άλλοτε αγαπητού ζεύγους. 

Το twitter έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. ‘Καλά έκαναν, πόσο άλλο ν’αντέξουν τον πόλεμο που δέχονται από τα βρετανικά tabloids, αφήστε τους να ζήσουν τη ζωή τους μακριά από τα αδηφάγα μάτια της δημοσιότητας και σταματήστε να πυροβολείτε την Meghan’ λενε οι μεν, με τους δε ν’ ανταπαντούν ότι η κίνηση ματ του ζεύγους είναι μια απόλυτα εγωπαθής πράξη που απομονώνει τον Harry από την οικογένεια του και μια πισώπλατη μαχαιριά προς τη γιαγιά του και τον θεσμό της Μοναρχίας με κακούς οιωνούς για το μέλλον. 

Tι πλάκα που έχουν οι κύκλοι της ιστορίας καμιά φορά. Η Meghan γίνεται η σύγχρονη Wallis Simpson για την οποία το 1937 ο Eδουάρδος ο ‘Η τα παράτησε όλα για να τον διαδεχθεί στο θρόνο ο Γεώργιος μέχρι τον θάνατο του το 52’. Κατα κάποιο τρόπο, στην Wallis Simpson οφείλει τη θέση της η Βασίλισσα Ελισάβετ που σήμερα, στα 93 της χρόνια, βλέπει τους διαδόχους της να περιφρονούν την αίσθηση του καθήκοντος που έχρισε την ίδια, ίσως την πιο επιτυχημένη Μονάρχη στην ιστορία του Στέμματος

xbbxbxb

Όσο παρωχημένη βεβαίως και αν ακούγεται η ενασχόληση της κοινής γνώμης με ένα θεσμό που θα ισχυριζόταν εύλογα κάποιος πως δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στον 21ο αιώνα, η ιστορία θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται όσο υπάρχουν πρόσωπα που σαγηνεύουν το πλήθος - από την Grace του Μονακό μέχρι την Diana και εσχάτως τις Kate και Meghan - ειδικά την Meghan. Συνεπήρε στην αρχή τους πάντες ως η πανέμορφη Αμερικανίδα ηθοποιός που έκλεψε την καρδιά του Harry, ένας έρωτας σαν παραμύθι απ' αυτά που ψοφάμε ν’ ακούμε γιατί είμαστε αργόσχολες ψωνάρες χωρίς ζωή.

Κι έπειτα ήρθαν τα οικογενειακά σκάνδαλα, ο τρόπος που εξοστρακίστηκε ο πατέρας της από το γάμο, η συμπεριφορά της προς τα βρετανικά ΜΜΕ, η περιφρόνηση του Πρωτοκόλλου και οι φήμες που έδιναν και έπαιρναν για τη διχόνοια που φαίνεται να έσπειρε ανάμεσα στον William και τον Harry. Από σαγηνευτική debutante που έγινε Πριγκίπισσα, η Meghan έγινε persona non-grata για την αγγλική κοινή γνώμη

Όσοι την υπερασπίζονται κάνουν λόγο για ρατσιστικές επιθέσεις και άκρατο μισογυνισμό, όσοι την πολεμάνε διακρίνουν τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από μια social climber στην οποία μπορεί να χρεωθεί ακόμα και το τέλος της Μοναρχίας. Το αν όλα αυτά είναι αλήθειες, ψέματα ή υπερβολές, θα το δείξει η ιστορία και σίγουρα ένα μελλοντικό season του The Crown. Τώρα που ανεξαρτητοποιείται και οικονομικά το ζεύγος, ετοιμαζόμαστε ούτως η άλλως για το post-#Megxit κεφάλαιο της ζωής τους. 

Loader