Μετά τον Covid-19, τι;

Μετά τον Covid-19, τι;

Η επόμενη ημέρα μιας χώρας σε απομόνωση

Μεινίσκουμε έσσω μας λοιπόν. Πα μαλ. Υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσε να έπρεπε actually να κάνουμε κάτι για να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση. Αν λοιπόν το χρέος μας στην ανθρωπότητα είναι να παραμείνουμε στον καναπέ, όπως κάναμε τόσα χρόνια, χαλάλι μας. 

Κλεισμένοι στο σπίτι, ήντα καιρούς εφτάσαμεν. Να μεγαλώνουμε μόνοι τα κοπελούθκια μας, να μεν μας μαειρέφκει η μάνα μας και να περνάμε όλη μέρα με την οικογένειά μας. Ήντα ζωή γαμώτο!   

Υπάρχει μιά ρήση σύμφωνα με την οποία οι Κύπριοι τρώνε λες και θα πεθάνουν αύριο, ενώ χτίζουν σπίτια λες και θα ζήσουν για πάντα. Μετά ήρθε ο Covid-19 και ήρθε η ώρα να μάθουμε τι ισχύει και πόσο πακέτο είναι να τα καθαρίσουμε. 

Για έναν λαό που ζει σε οκέλες και έχει χρεώσει μέχρι και τα δισέγγονά του για να ζει σε μονοκατοικίες των δύο ορόφων με κήπο και πισίνα, πολύ αγανακτήσαμε που επιτέλους θα μείνουμε σε αυτές κάνοντας τίποτα για να αποτρέψουμε την εξάπλωση μιας πανδημίας. Γαμώτο, είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης! 

Αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο να μείνεις σπίτι με παιδιά που κυκλοφορούν σαν δαιμονισμένα, που σε βαριούνται περισσότερο από όσο εσύ εκείνα, και ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να εκτονωθούν. Πρόβλημα. Αποτελεί ωστόσο εξαιρετική ευκαιρία για του πατεράδες να μάθουν πόσα παιδιά έχουν και τα ονόματά των πλασμάτων που θα ξεχρεώσουν τα χρέη τους. Ποτέ δεν είναι αργά. 

Κι αν κάποτε, π.C., ήμασταν επισκέπτες σπίτι μας αλλά παρόλα αυτά είχαμε καθαρίστρια να ξεβρωμίζει και άνθρωπο να μας σιδερώνει, δεν θέλω να σκεφτώ τι περνά η μέση κύπρια που θα χρειαστεί για πρώτη φορά να καθαρίσει την οκέλα αλλά και να μαγειρέψει κάθε μέρα για ολάκερη τη συναπαρτζιά που αλλάζει θέση στα μαξιλάρια της και αναστατώνει το setting που με τόση σχολαστικότητα επέλεξε ο interior για χάρη της. 

Το ότι επίσης τρώμε λες και δεν θα ζήσουμε να δούμε το επόμενο ξημέρωμα, επίσης πρέπει να μας προβληματίσει λίγο. Στην απίθανη περίπτωση που επιζήσουμε, ο κώλος μας δεν θα χωράει να βγει από την εξώπορτα. 

Βέβαια έτσι όπως θα είμαστε, το ενδεχόμενο να μη μας δει πλάσμα δεν είναι και κακή ιδέα. Αν δεν είσαι σύζυγος κομμωτή ή δεν παίζει αισθητικός στο σπίτι, μη βγεις έξω χωρίς πρότερη ενημέρωση. Το meme πως θα πεθάνουμε χοντροί και αχτένιστοι, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ακριβές σε μια χώρα που έχει σχεδόν περισσότερους αισθητικούς ανα τετραγωνικό από ότι δημοσίους υπαλλήλους ανα υπηρεσία. Οπότε στην επόμενη mission impossible στο σούπερ μάρκετ, βάλε στα απαραίτητα βαφή για την κουρούπα και κανένα γυαλόχαρτο για να αρχίσεις να τρίβεις το ακρυλικό. #BadTiming

Βέβαια η αναγκαστική συνύπαρξη θα αποτελέσει και εξαιρετική ευκαιρία για αναθέρμανση των σχέσεων. Ή που θα αυξηθούν οι Αιγόκεροι σε αυτή τη χώρα ή που θα πρέπει η Ζέτα να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό για τα επιδόματα μονογονιών. Θα γίνουμε πολλές φίλες, θα γίνουμε πολλές

Αν η σχέση είναι παράνομη ή δεν συστεγάζεται καλό θα ήταν να προσέχετε τι γράφετε αλλά πάνω από όλα τι φωτογραφίες στέλνετε. Η πανδημία θα περάσει, η δική σας βιντεοσκοπημένη μαλακία ωστόσο μπορεί να σας στιγματίσει για μια ζωή. 

Γι' αυτό χαλαρά. Χαλαρά και υπεύθυνα. Υπομονή, χιούμορ και προσευχή στον προστάτη του wifi, πέρκει μου δεν πέσει το internet γιατί τότε, μας βλέπω να πέφτουμε όλοι μαζί στα σκληρά… πατώματα. 

Loader