Μήπως είναι κακή ιδέα να μιλούν οι παπάδες;

Μήπως είναι κακή ιδέα να μιλούν οι παπάδες;

Μήπως να προστατεύαμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας;

Η χειρότερη δυνατή είσοδος που θα μπορούσε να κάνει ο κορωνοϊός σε μια χώρα είναι αυτή που έκανε στην one of a kind Κύπρο μας (αλέγκρο μεσογειακή χώρα η οποία, λίγες μόνο ώρες πριν, φημιζόταν πως ήταν το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη χωρίς κρούσματα): Μέσω ενός μολυσμένου διευθυντή γιατρού στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, που έγινε το πρώτο μέρος στην Κύπρο που μπήκε σε καραντίνα.

Ας το ξαναγράψουμε στο μεταξύ, ακόμη μια φορά, να το εμπεδώσουμε (από χθες που έγινε, δυσκολευόμαστε): Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, έγινε το πρώτο μέρος στην Κύπρο που μπήκε σε καραντίνα.

Σουρεάλ; Απέραντα.

Κυπριακό; Φούλ

Αγχωτικούλικο; Αρκετά, θα λέγαμε.  

Την ίδια ώρα, ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουτάλι, δήλωσε καθαρά και ξάστερα η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα χθες. Άνθρωποι επιστήμονες και γιατροί, να διευκρινίσουμε. Για να είμαστε φυσικά ειλικρινείς, ένας οποιοσδήποτε, μη δογματισμένος άνθρωπος, που διαθέτει τη μέση κοινή λογική (που υπάρχει) γνωρίζει πως το να μοιράζεσαι το ίδιο κουτάλι με εκατοντάδες πόσα άλλα πλάσματα είναι η δεύτερη χειρότερη ιδέα που θα μπορούσες να μετουσιώσεις σε πράξη, αυτές τις μέρες (και τις υπόλοιπες μέρες η αλήθεια αλλά φευ).

Η πρώτη χειρότερη ιδέα είναι να γλείφεις πόμολα - αξεπέραστο το τρολορεπορτάζ!

 

Κι όμως. Έγκυροι και έγκριτοι, και καλά, δημοσιογράφοι και μέσα -συμπεριλαμβανομένης της κρατικής μας τηλεόρασης- δίνουν λόγο και βήμα, τέτοια ώρα, σε κληρικούς και παπάδες για να μας πουν την άποψή τους για τα θεία. Για να μας πουν, δηλαδή, αυτοί οι μαυροφορομένοι και σκοταδιστές στην πλειοψηφία τους άντρες, πως ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας, αφού το κουταλάκι είναι αγιασμένο και άλλα τέτοια κουλά.  

Το ότι μάλιστα ο ιός αυτός έχει ψηλά ποσοστά θνησιμότητας κυρίως σε μεγάλα ηλικιακά άτομα, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν το μεγαλύτερο fan base της εκκλησίας μας, καθιστά τις παρεμβάσεις αυτές απ΄τους παπάδες στα μίντια, όχι μόνο επιπόλαιες αλλά δυνητικά επικίνδυνες.

Όπως εύστοχα επισημαίνεται από αρκετούς στα σόσιαλ, όχι, στην παρούσα φάση δεν είναι θέμα σεβασμού στη διαφορετική πίστη και στην προσωπική επιλογή. Απ' τη στιγμή που ο ιός αυτός είναι τόσο μεταδοτικός και όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε, η προσβολή στα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός έρχεται δυστυχώς σε τριτοτέταρτη μοίρα.

Πρώτιστα είναι θέμα υγείας. Οι τηλεοπτικοί μας δημοσιογράφοι, κυρίως, οφείλουν να το προσέξουν.

Loader