Να σώσουμε τον πλανήτη το 2050. Άγια ολάν

Να σώσουμε τον πλανήτη το 2050. Άγια ολάν

Ο πράσινος καπιταλισμός θα σβήσει τες πυρκαγιές και είμαι άνενοιας.

Γράφει ο Aceras Anthropophorum

Κεντρική φωτογραφία από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Μελίνη

 

Κοπέλλες, τζ̆αι κοπέλλια, δώστε τα χέρια εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα καίγεται. Η Κύπρος εκάην. Ελάτε στο γαϊτανάκι ενάντια στην κλιματική αλλαγή! Φταίει η κλιματική αλλαγή για τες πυρκαγιές. Τζ̆αι για το σπυρούιν της μάνας μου φταίει η κλιματική αλλαγή. Το ότι το δομημένο περιβάλλον άπλωσεν παντού στην Ευρώπην τζ̆αι 10 φορές παραπάνω στην Κύπρο, για το ότι η δραστηριότητα του ανθρώπου που είναι ο μοναδικός κίνδυνος ανάφλεξης άπλωσεν μες το δάσος δεν μιλά κανένας.

Όλα η κλιματική αλλαγή που πουλά επικοινωνιακά (τζ̆αι αν πουλά) τα εξηγεί. Μια βασική αρχή στην πυρασφάλεια είναι να αντιμετωπίζεις όλην την αλυσίδαν κινδύνου:

Α. κίνδυνος ανάφλεξης,

Β. κίνδυνος ανάπτυξης της φωθκιάς,

Γ. κίνδυνος επέκτασης της. Μετά είναι τα μέτρα αντιμετώπισης που μειώννουν την καταστροφήν:

Δ. προστασία τζ̆αι

Ε. κατάσβεση.

Άμα ο κίνδυνος Α δεν υφίσταται, οι άλλοι δεν υφίστανται. Την φωθκιάν που δεν αναφλέγην δεν θέλω καναντέρ να την σβήσω. Το ότι ο κάθε ένας έκτισεν εξοχικόν ή “αποθηκούαν” για να απολαμβάννει τη φύση τζ̆αι να δώκει αξίαν στην εκτός οικιστικής γήν, το ότι τα τράχτορ τζ̆αι τα οχήματα εφτάσαν παντού, το ότι οι ορδές χαρούμενων εκδρομέων εφτάσαν τζ̆αι στο πιό αγριον απόμερον μέρος, το ότι οι οικονομικές δραστηριότητες εφτάσαν τζ̆αι στο πιό απόμερον μέρος του δάσους, δεν χαλά κανέναν τζ̆αι καθούμαστιν να κάμνουμεν παγκάρτες και σχόλια στες παγκάρτες, τζ̆αι σχόλια επί σχολίων, για την κλιματικήν αλλαγήν.

Επειδή τζ̆αι η κλιματική αλλαγή φέρνει κέρδος σε μιαν κατηγορίαν πράσινης κερδοφορίας; Επειδή φέρνει ψήφους σε μιαν κατηγορίαν πολιτικών κομμάτων; Η πολεοδομία τζ̆αι η διαχείρηση της οικονομίας που κόφκει κέρδη δεν πουλά. Τζ̆αι όσοι μιλούν ειναι κακοί τζ̆αι δεν φέρνουν ψήφους. Χαλούν τζ̆αι το πάρτι των χαρούμενων εκδρομέων λάτρεων της φύσης με τα κοντατσ̆ιάτταλα που έλεεν τζ̆αι ο Χρυστόστομος.

Εβαρέθηκα τα αισθηματιλλίκκια. Εγώ ο καλός! Δέτε με! Κλαίω! Να σώσουμε τον πλανήτη το 2050. Άγια ολάν. Ούφ. Πυρά. Πάω θάλασσα που δεν αναφλέγεται. Ο πράσινος καπιταλισμός θα σβήσει τες πυρκαγιές και είμαι άνενοιας.

 

Απορία: τα σύρματα στην φωτογραφία, τι γυρεύκουν μες το δάσος; Κουβαλούν ανανεώσιμην ενέργεια ή ενέργεια υδρογονανθράκων;

kgkgkgk

Πρώτη δημοσίευση Limassol Today

Loader