Νίκος Καββαδίας: Στην Κύπρο έχω τους καλύτερους φίλους μου

Νίκος Καββαδίας: Στην Κύπρο έχω τους καλύτερους φίλους μου

Viral η συνέντευξη που κυκλοφόρησε μέσω Ψηφιακού Ηροδότου

Γαμάτη είναι η δουλειά που έχει γίνει μέσω Ψηφιακού Ηροδότου, γράψαμε χθες, και είμαστε σίγουροι πως αρκετά είναι τα ψηφιοποιημένα ντουκουμέντα από το αρχείο του ΡΙΚ που διαδικτυακώς θα γίνονται viral.

Η συνέντευξη που είχε, για παράδειγμα, δώσει ο Καββαδίας σε δημοσιογράφο του ΡΙΚ αναδημοσιεύτηκε μέσα στο ΣΚ από τη LiFO, για να γίνει στη συνέχεια viral σε ολόκληρο το ελληνόφωνο ίντερνετ, μιας και αποτελεί πράγματι ανεκτίμητης αξίας οπτικοακουστικό ντοκουμέντο.

Στην Κύπρο έχω ανθρώπους που μ΄αγαπούν και που ίσως είναι οι καλύτεροι φίλοι μου, ακούγεται να λέει ο ποιητής στο βίντεο - ντοκουμένο, που πρόκειται μάλλον για τη μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη του σπουδαίου ποιητή, η οποία πραγματοποιήθηκε και οπτικογραφήθηκε σε μία από τις επισκέψεις του στην Κύπρο και, συγκεκριμένα, στη Λεμεσό. 

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κύπριο δημοσιογράφο Κώστα Σερέζη, στο κατάστρωμα ενός πλοίου, σε ένα οικείο για τον ποιητή περιβάλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που μαθαίνουμε για το συγκεκριμένο βίντεο - ντοκουμέντο, αφού όσοι βρέθηκαν στις δύο παρουσιάσεις του βιβλίου Νίκος Καββαδίας - Ο Αρμενιστής Ποιητής του δημοσιογράφου Μιχάλη Γελασάκη  στην Αθήνα, παρακολούθησαν απόσπασμά της και θα γνώριζαν πως δεν υπήρχε πρόσβαση του κοινού στο συγκεκριμένο αρχείο, αφού τότε είχε προβληθεί με ειδική άδεια από το ΡΙΚ.

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Loader