Ο εμφύλιος της εκκλησιάς ήταν ότι μας έλειπε αυτή τη στιγμή

Ο εμφύλιος της εκκλησιάς ήταν ότι μας έλειπε αυτή τη στιγμή

Shit has hit the fan

Δεν μας έφταναν τα υπόλοιπα, έχουμε και τα catfights των παπάδων μες τα πόδια μας.

Και επειδή κάποιοι βαρεθήκαμε να πισκαλούμε του κάθε μονοστέφανου που απλά πράττει το λογικό, να υπενθυμίσω -χωρίς περαιτέρω πυροτεχνήματα- ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου κάλεσε τους πιστούς να απέχουν, μέχρι και τις 10 Απριλίου, από τις εκκλησιές. 

Κι εκεί που πας να πεις για τον Θεό που τους φώτισε, πετάγεται ο ταλιμπάν της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου να ενημερώσει, και καλά, ότι “δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι, με αφορμή την παρούσα πανδημία του κορωνοϊού, να ενοχοποιήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ως πηγή θανάτου, άπαγε της βλασφημίας”, ξεκινώντας προφανώς ένα debate εκκλησιαστικό το οποίο, αναμενόμενο είναι, Κύπρος είμαστε, να χωρίσει τους πιστούς σε κορωνομάχους και… κορωνολάτρες. 

Χωρίς να αφορά όλους μας σε ιδεολογικό επιπέδο αυτό, μην τα ξαναλέμε ότι με όσους κοινωνήσουν ή και μαζευτούν μπουλούκι στις εκκλησιές θα συναντηθούν οι δρόμοι μας στα σουπερμάρκετ κάπου στα 8 τετραγωνικά που αναλογούν στον καθένα μας. 

Ο Μόρφου συνεχίζει το παραλήρημα και επικίνδυνα αναρωτιέται “Την ερχόμενη Κυριακή, τι Σταυροπροσκύνηση θα τελέσουμε χωρίς προσκύνηση του Σταυρού;” και εμείς αναρωτιόμαστε εάν εκτός από την ρητορική μίσους θα πρέπει να ποινικοποιηθεί και η ρητορική ανοησίας. 

 

Στην αναμονή για το τί θα μας ξυπνήσει αύριο με τις δηλώσεις του συγκεκριμένου που ως βασικός παίκτης των  influencers της εκκλησιάς, αυτή τη στιγμή βάζει λάδι στη φωτιά. 

Shit has hit the fan αγαπητοί. Γι’ αυτό μένουμε σπίτι. 


Ας θυμηθούμε και αυτό το πρόσφατο: Ο Μητροπολίτης Μόρφου λέει ότι “Ο Κορονοϊός είναι αποτέλεσμα αμαρτίας και κακίας”

Loader