Ο Kevin απολύθηκε γιατί δεν ήθελε να του κάνουν πάρτι γενεθλίων, αλλά πήρε αποζημίωση 450.000 $

Ο Kevin απολύθηκε γιατί δεν ήθελε να του κάνουν πάρτι γενεθλίων, αλλά πήρε αποζημίωση 450.000 $

Ο Kevin απολύθηκε ύστερα από κρίση πανικού που υπέστη λόγω πάρτι γενεθλίων που ήθελαν να κάνουν οι συνάδελφοί του.

Τη δουλειά του έχασε άντρας στις ΗΠΑ, μετά από κρίση πανικού που υπέστη, λόγω πάρτι γενεθλίων που ήθελαν να κάνουν οι συνάδελφοι του για τα γενέθλια του. Ο Kevin Berling, όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, αλλά πήρε την υπόθεση στο δικαστήριο και κατάφερε να πάρει αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων για το περιστατικό απόλυσης του από την εταιρεία.

Ο Kevin Berling εργαζόταν στο ιατρικό εργαστήριο Gravity Diagnostics για περίπου 10 μήνες. Όταν ενημερώθηκε για τα σχέδια που είχαν οι συνάδελφοι του για το πάρτι, ζήτησε να μη διοργανωθεί, καθώς πάσχει από διαταραχές άγχους και δε θα μπορούσε να το αντέξει.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που υπέβαλε ο δικηγόρους του, Tony Bucher, ο μάνατζερ του το δέχθηκε, αλλά οι συνάδελφοί του διοργάνωσαν τελικά το πάρτι. Το αποτέλεσμα ήταν ο Berling να πάθει κρίση πανικού, αφού μόλις έμαθε τα όσα είχαν προετοιμάσει για την ώρα του μεσημεριανού επέλεξε να περάσει το διάλειμμά του στο αμάξι του.

Διάβασε Επίσης: H «Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: John Wayne Gacy»: Κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Την επόμενη ημέρα, δύο από τους προϊσταμένους του ήθελαν να του μιλήσουν για τα διατρέξαντα με τον Berling να έχει άλλη μία κρίση πανικού. Τρεις μέρες αργότερα τού ανακοινώθηκε η απόλυσή του μέσω email όπου αναφερόταν πως η συμπεριφορά του αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των συναδέλφων του. Η εταιρεία επεσήμανε στο δικαστήριο πως ο εργαζόμενος ήταν «επιθετικός» κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους υπευθύνους του και τους τρόμαξε.

Έτσι μετά την απόλυση του ο Berling, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά μήνυσε την εταιρεία για πολιτική διακρίσεων. Το δικαστήριο έκρινε πως ο Berling είχε βιώσει, πράγματι, εχθρική συμπεριφορά λόγω του προβλήματος του και εκδίκασε αποζημίωση 150.000 δολαρίων για τους μισθούς που έχασε και 300.000 για ψυχική οδύνη.

Ο δικηγόρος της εταιρείας, John Maley, επεσήμανε πως θα κάνει έφεση στην απόφαση, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πρώην εργαζόμενος δεν είχε ενημερώσει για το πρόβλημα υγείας του και επέμεινε πως επέδειξε εχθρική συμπεριφορά. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ανωτέρους του, έσφιξε τις μπουνιές του, το πρόσωπό του έγινε κατακόκκινο και τους είπε να σωπάσουν. «Τρόμαξαν για τη φυσική τους ακεραιότητα εκείνη τη στιγμή» είπε η Julie Brazil, η ιδρύτρια του Gravity Diagnostics.

Διάβασε Επίσης: Η Gen Z επαναστατεί και αλλάζει ριζικά τον εργασιακό κώδικα με ένα νέο trend στο TikTok

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Berling, είπε πως η αντίδρασή του αυτή ήταν αποτέλεσμα κρίσης πανικού που έπαθε όταν ένας από τους συνομιλητές του κριτίκαρε την αντίδρασή του για το πάρτι. Όσον αφορά στις κινήσεις του, όπως είπε ο δικηγόρος, ήταν τεχνικές για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.

Μετά από αυτό το περιστατικό τού ζητήθηκε να μείνει σπίτι και παρά το απολογητικό μήνυμα που έστειλε, τελικώς απολύθηκε.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader