Ο κορωνοϊός θα περάσει. Η διχοτόμηση της Κύπρου μένει

Ο κορωνοϊός θα περάσει. Η διχοτόμηση της Κύπρου μένει

Βλέπω παντού χολή για τους ανθρώπους που διαδήλωσαν για το κλείσιμο των οδοφραγματων

GUEST STAR, γράφει η Μαριάννα Νικολάου

Είναι η τελευταία φορά που γράφω για κάτι τέτοιο. Γιατί ξέρω πως είναι ανωφελο αλλά θα σκάσω αν δεν το πω και τι στο καλό, δημοκρατία δεν λέτε ότι έχετε; Ε, τότε θα το πω. Βλέπω χολή παντού για τους ανθρώπους που διαδήλωσαν για το κλείσιμο των οδοφραγματων από τον Νίκαρο. 

Να ξεκαθαριστεί κάτι πριν προχωρήσω. Αυτό που έγινε ήταν μια πρόβα τζενεράλε, γι’ αυτά που θα ερθουν. Αν χρειάζεστε πάρτε λίγο το χρόνο σας μετά από την ανάγνωση αυτής της πρότασης. 

Επίσης δείτε προσεκτικά τις εικόνες από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και όσα συμβαίνουν εκεί τώρα. Γιατί η διχοτόμηση δεν είναι απλά «τζίνοι ποτζιεί, εμείς ποδά κουμπάρε». Η γενιά των τουρκοκυπρίων που είχε δεσμούς με τους ελληνοκυπρίους και ήθελε λύση (η γενιά των παππούδων μου και των γονιών μου ας πούμε) μεγαλώνει, εξαλείφεται, κουράζεται. Τα σύνορά μας λοιπόν στην περίπτωση (τι περίπτωση δηλαδή για βεβαιότητα το βλέπω) διχοτόμησης δεν θα είναι πια με ανθρώπους που θ’ ανέχονται τα καπρίτσια μας και τους ψευτοπατριωτισμους μας. 

Ο Νίκαρος μας, λοιπόν, έκλεισε δύο οδοφράγματα (δημιουργώντας έτσι συνωστισμό στα υπόλοιπα, άρα μεγαλύτερες πιθανότητες εξάπλωσης του ιού) με τη δικαιολογία του κορωνοϊου. Δεν ήταν κίνηση προς την προστασία δημόσιας υγείας, ήταν πολιτική κίνηση. Αν ήταν το πρώτο θα έκλεινε όλα τα οδοφράγματα, αεροδρόμια, λιμάνια κλπ. 

Αλλά δεν έγινε έτσι. 

Αφήστε λοιπόν ήσυχους όσους τάχθηκαν ενάντια στο κλείσιμο των οδοφραγματων (διαδηλωτές και μη), αν μη τι άλλο έκαναν αυτό που πίστευαν ότι ήταν σωστό, δεν κάθονται να πληκτρολογούν κατάρες σε όλους όσοι έχουν αντίθετη άποψη σαν τους ψευτοπατριώτες. Και πριν μιλήσεις εσύ που σε βλέπω έτοιμο να εκραγείς, όχι, δεν ήταν σωστό που χτυπήθηκε ένας άνθρωπος (ο εθνοφρουρός) δεν συζητάμε αυτό τώρα. 

Όταν βγήκε η είδηση ότι έκλεισαν οδοφράγματα από τους τουρκοκύπριους αυτήν τη φορά, μερικούς τους κακοφάνηκε. Γιατί συνηθίσαμε να κάνουμε μόνο εμείς τους μάγκες και τώρα δεν μας άρεσε. Πολλοί έσπευσαν να ειρωνευτούν, ρωτώντας γιατί δεν διαδηλώνουν τώρα. Μα ένας από τους λόγους  που διαδήλωσαν δεν ήταν για να μην συμβεί αυτό σαν επόμενο βήμα;

Αλλά συνέβη. 

Περιμέναμε τον κορονοϊό από αλλού και μας ήρθε από το Μιλάνο και την Αγγλία. Και ας μη κοροϊδευόμαστε, αν δεν ήταν Κύπριοι τα δύο πρώτα κρουσματα (ήταν το πρώτο σοκ, αντιλαμβάνεστε) θα γινόταν ο κακός χαμός. 

Τα σέβη μου. 

Υ. Γ. Ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα περάσει και ίσως να έρθουν κι άλλες πανδημίες και θα περάσουν κι αυτές. Εμείς όμως, εδώ θα είμαστε. 

Γίνε κι εσύ GUEST STAR στέλνοντάς μας τις σκέψεις, τη δουλειά ή δείγμα της τέχνης σου στο [email protected]

Loader