Όχι κύριε, δεν είναι (μόνο) τα θρανία

Όχι κύριε, δεν είναι (μόνο) τα θρανία

Βγαίνει στο κρατικό ραδιόφωνο ο Προδρόμου σήμερα και δηλώνει, σε έντονο ύφος μάλιστα,  ότι “Προτού γνωρίζουμε τα πρωτόκολλα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι”, όταν ερωτήθηκε για το θέμα των θρανίων. 

Εξαιρετική ήταν η ρητορική, εικάζουμε, ερώτηση “Γιατί διαδίδουν ότι έχουν κολλήσει τα πράγματα στα θρανία. Τι έχει κολλήσει;”. 

11

Το θέμα δεν είναι μόνο τα θρανία κύριε. Ούτε τα πρωτόκολλα, που γνωρίζαμε, μήνες τώρα, ότι δεν θα άλλαζαν δραματικά όπως π.χ. όσον αφορά στην τήρηση των αποστάσεων. Το θέμα είναι ότι, για ακόμα μία φορά, δεν υπήρχε σχέδιο Β εκ μέρους του υπουργείου. 

“Εγώ επικαλούμαι την ευσυνειδησία και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών και των οργανωμένων γονιών”, δήλωσε χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που στόχο έχουν να ρίξουν το μπαλάκι αλλού σε μία περίοδο που η “ευσυνειδησία” και το “φιλότιμο” δεν μπορούν να καλύψουν τις ανεπάρκειες. 

Και όσον αφορά σε παολοκοελίστικες ατάκες του τύπου “δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο, συζητώντας όλα τα άλλα”, να υπενθυμίσουμε στον κύριο Προδρόμου ότι τα “άλλα”, όπως τα εννοεί, είναι αυτά που συνθέτουν τον στόχο. 

Ι.Χ. 

Loader